Muziek, verhalen en cartoons met Et Voila in de Effenaar!

19 december brengt een bonte avond vol genot

Tekst: Sanne Reiniers ,

Muziek, verhalen en cartoons. Dat is de basis van Et Voila! Een avondvullend programma, geïnitieerd door Goomah Music en Uitgeverij Carrera, op vrijdag 19 december in de Effenaar in Eindhoven. Op het podium verschijnen Gummbah, Menno Pot, Leon Verdonschot, Denvis, Henk van Straten en The Horse Company. 3voor12/Eindhoven geeft je een beschrijving van het programma.

19 december brengt een bonte avond vol genot

Gummbah is vooral bekend van zijn humoristische en absurdistische tekeningen in Nieuwe Revu en De Volkskrant, maar maakte met Hans Teeuwen en Pieter Bouwman ook de theater- en televisievoorstelling Poelmo. Hij zal een presentatie geven van tekeningen en die becommentariëren.

Menno Pot is popjournalist voor de Volkskrant en schrijver van verhalen over (vooral) popmuziek en voetbal. Zijn 'supportersroman' Vak 127 leverde hem de Nico Scheepmaker Publieksprijs voor het 'Beste Sportboek van 2005' op. In december 2008 verschijnt zijn tweede boek: De Derby, een aflevering in de reeks De Nationale Voetbalbibliotheek.

Leon Verdonschot is journalist (o.a. Nieuwe Revu en De Volkskrant) en presentator (o.a. Nationale Wetenschapsquiz) en heeft zijn sporen met name in de muziekjournalistiek verdiend. In 2006 won hij de Pop Pers Prijs. Onlangs verscheen “De beste muziekverhalen van 1945 tot nu”. Dit is een ruim 1000 pagina's dikke bloemlezing van onder meer interviews, reportages, recensies en verhalen, geschreven door verschillende popjournalisten, schrijvers en popartiesten. Leon is de samensteller, inleider en medeauteur van deze bundel.

Denvis bereikte de mythische status als zanger van The Spades. Lees het boek van Leon er maar op na. Tegenwoordig ontpopt de zanger zich als ingetogen singer-songwriter gedrenkt in Amerikaanse roots. Hij zal Leon Verdonschot muzikaal en verbaal ondersteunen tijdens Et Voila!

The Horse Company is een kruising van rootsrock en indiepop, enerzijds sprankelend en hitgevoelig, anderzijds overdonderend en compromisloos. Het titelloze debuut uit 2007 kende louter positieve reviews en de vele optredens bewijzen dat de band een graag geziene gast in het club- en festivalcircuit is.

Al met al een bonte avond, waarbij muzikaal, visueel en literair genot verzekerd is!

Et Voila! 19 december vanaf 20.30 in de Kleine Zaal, Effenaar. Kosten €12.