The Sugarettes vindt snelheid belangrijker dan perfectionisme The Sugarettes vindt snelheid belangrijker dan perfectionisme

"Het opnemen van Love & Other Perversities ging primitief"

The Sugarettes vindt snelheid belangrijker dan perfectionisme

"Het opnemen van Love & Other Perversities ging primitief"

Perfectionisme is zonde van de tijd, vindt Marnix van den Broek van The Sugarettes. In november 2006 werd de Eindhovense band gedoopt tot Hollandse Nieuwe. Bijna een jaar later komt het debuut Love & Other Perversities uit. Is dat dan een overhaast gemaakt en afgeraffeld album?

"Het opnemen van Love & Other Perversities ging primitief"

Perfectie is tijdverspilling. De Eindhovenaren van The Sugarettes hebben bij het maken van hun debuutalbum daar dan ook niet naar gestreefd. Dat dit niet nodig is, bleek al eerder. Tot hun eigen verbazing zagen ze hun demo Sugarettecity door critici gepromoveerd tot EP. Sindsdien werkte de band verder aan hun debuut. Drummer Marnix van den Broek: “Je kunt een geluidje wel precies zo krijgen als je wilt, maar daar ben je uiteindelijk veel te lang mee bezig.”

Mensen pikten de muziek op en de band kreeg allerlei positieve reacties. Van den Broek geeft toe dat het succes hem heeft overvallen. “Die demo maakten we met het idee: We sturen hem rond en kijken wel wat mensen er van vinden. Dan treden we een paar keer op en daarna gaan we verder werken aan een album.” Het ging veel harder dan de band verwacht had. “We dachten wel dat mensen het leuk zouden vinden en dat we wel wat shows konden regelen. Maar dat onze naam op zoveel plekken zou gaan vallen en dat we zulke leuke optredens zouden krijgen, dat had ik niet verwacht.”

Acht nieuwe liedjes en vier die al op de EP stonden, vormen samen het album Love & Other Perversities dat 8 oktober uitkomt. De oude liedjes zijn wel opnieuw gemixt en gemasterd. “Het opnemen gaat op een beetje primitieve manier, maar we weten waar we mee bezig zijn.” De band is niet perfectionistisch maar wil vooral veel produceren. Daar heeft de drummer geen zin in. “Het is veel leuker muziek te maken en liedjes op te nemen. Als het goed voelt, dan kan het perfectionisme ophouden.”

Voordat het album uit komt, staan er eerst nog drie shows in Engeland in de agenda. Marnix legt uit hoe dat tot stand is gekomen: “We werken samen met Subroutine Records uit Groningen, dat ook ons album gaat uitbrengen. Via hen kennen we Richard Foster van een Engelstalige popsite. Richard woont in Nederland en wilde heel graag met vier bandjes die hij goed vindt in Engeland een paar shows organiseren. Subroutine Records heeft dat op poten gezet. Ik heb geen idee hoe het zal gaan, want ik heb nog nooit in het buitenland gespeeld.”

4 oktober presenteert de band het album in de Vera in Groningen. Vanaf 8 oktober ligt Love & Other Perversities in de winkels.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven