Rockcity heeft zijn eigen gitaarversterker Rockcity heeft zijn eigen gitaarversterker

Peter Pan Speedrock boegbeeld voor Eindhoven Amplifiers

Rockcity heeft zijn eigen gitaarversterker

Peter Pan Speedrock boegbeeld voor Eindhoven Amplifiers

Onze rockhoofdstad Eindhoven heeft zijn eigen gitaarversterker. Natuurlijk is daar geen beter boegbeeld voor dan Peter van Elderen van Peter Pan Speedrock, die hem gebruikte voor alle nummers voor de aanstaande plaat Pursuit Until Capture. "Hij klinkt als een tiet." Ook Pieter Kloos, studiobaas van The Void, is fan van Eindhoven Amplifiers.

Peter Pan Speedrock boegbeeld voor Eindhoven Amplifiers

Als er een stad in Nederland zijn eigen gitaarversterker moet hebben, is het Eindhoven, want dat is immers onze rockhoofdstad. En raad eens? Die versterker is er. Joris Graaumans maakt hem. Natuurlijk was er voor zijn creatie geen betere ambassadeur te vinden dan Peter van Elderen van Peter Pan Speedrock, die vanaf Pukkelpop meldt dat de Eindhoven Amplifier “klinkt als een tiet”.

Van Elderen is net aan het bier, backstage. “We hebben zojuist al opgetreden. Peter Pan Speedrock opende het festival. Het ging heel goed en het stond er ook al mooi vol. Ja, ik heb inderdaad gespeeld op de Eindhoven Amp. Hij klinkt wat minder gruizig dan een Marshall en daardoor hoor je beter wat je speelt.” De nieuwe liefde betekent trouwens niet dat hij zijn Marshalls aan de kant heeft gezet. “Die blijven bij mij, maar de Eindhoven is wel een hele goede.”

De gitarist kwam in aanraking met versterkerbouwer Graaumans via The Void, de studio van Pieter Kloos, waar zo’n beetje heel Eindhoven zijn platen opneemt. “Ik heb drie prototypes gekocht en ik ben echt heel dol op twee ervan”, zegt Kloos. “Eén ervan is heel goed voor cleane partijen en die andere is een erg goede rockversterker. Ik raad ze niet bij iedere band die hier komt opnemen aan, dat verschilt heel erg per muziek.” Wie er al wel een nummer op speelde was Hans Magnus Ryan van Motorpsycho, die vorig jaar hun plaat Black Hole/Black Canvas opnamen in The Void. Toen stond er al een prototype van het kleinste model.

Ook Van Elderen zag die kleine Eindhoven in The Void en kwam zo in contact met Graaumans. Die lapte eerst Van Elderens Marshalls op, maar liet toen ook ontvallen dat hij ‘een Eindhoven’ aan het bouwen was met een Marshall in het achterhoofd. “Ik heb toen een paar specificaties opgenoemd en niet lang daarna kreeg ik het prototype”, zegt de gitarist. “Je hoort hem op de nieuwe plaat van Peter Pan. Ik heb alle nummers er op ingespeeld.”

Een rockstad met een eigen versterker, dat is natuurlijk iets om trots op te zijn. Toch heeft Van Elderen heeft hem niet enkel uit chauvinisme, beweert hij. “Dan had ik net zo goed een sticker van Eindhoven op mijn Marshall kunnen plakken.” Ook Kloos gaat bovenal voor de kwaliteit: “Als er Amsterdam op had gestaan was het ook goed, maar ik vind het gewoon heel leuk dat er uit Eindhoven zo’n goede versterker komt die ook nog eens Eindhoven heet.”

En nu? Speedrockend Nederland massaal op Eindhoven Amplifiers? Van Elderen: “Hmm, dat weet ik niet. Ik zie The Apers uit Rotterdam er nog niet zo snel op spelen.”

Peter Pan Speedrock brengt het nieuwe album Pursuit Until Capture uit op 31 augustus en doet 13 september een 3VOOR12 Presenteert. Meer info daarover volgt natuurlijk.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven