Technofestival Uhm komt met nieuw ‘Live remixed’ concept

Techno maakt kennis met andere muziekstijlen in Assen

Redactie 3VOOR12/Drenthe ,

Promoter Uhmpire Muziek organiseert voor de tweede keer op rij het technofestival Uhm. Naast Nederlandse en Spaanse DJ’s brengt deze editie ook een nieuw concept aan de man. Met ‘Live remixed’ maakt het evenement een cross-over tussen Drentse live-acts en technomuziek. Op zaterdag 6 juli zullen twee duo’s dit ten gehore brengen op de Havenkade in Assen.

Het popduo May and June werd aangedragen door stichting Kunst & Cultuur om mee te doen aan dit project. DJ en producer Nathan Ohm heeft vijf tracks van het duo gekregen om een speciale versie van te maken voor op het festival. De zangeressen hebben hun vocalen in de studio opgenomen, waarna Ohm de kans kreeg om er zijn draai aan de geven met beats, synths en zelfs saxofoonpartijen.

Het idee is voortgekomen vanuit duo/band Loop Alley. Zij waren al een cross-over tussen twee stijlen en traden bij de eerste editie op. Ohm is onderdeel van Loop Alley en wilde met Drentse acts een project aangaan. Naast May and June doen ook bekende Assenaren Beau Veldkamp en Roelof Meijeringh mee aan het project. Beide duo’s zullen hun werk ten gehore brengen samen met een DJ tussen 16:00 en 19:00.  

Naast ‘Live remixed’ brengt Uhm nog andere dingen, zoals: vrolijke kleding; spaanse tapas, cava en rioja; Ibiza geïnspireerde aankleding met chill-out zone en een familievriendelijk aanbod. Kinderen zijn tot een bepaalde tijd welkom, daarna gaat het festival los zoals een technofestival los hoort te gaan.
 

Line-up:

Blanka (ES), Nathan Ohm (NL), ReVil b2b Nendis (NL), Precursor (NL), Yana Paisley (ES), Live Remixed: May and June en Beau en Roelof Meijeringh.

Tickets zijn te verkrijgen op www.uhmintheheartof.com/tickets of via het VVV kantoor in Assen. Tevens kun je meer informatie vinden op de website en social media van het festival.