Festival de Opening: 'Voor herhaling vatbaar'

Driedaags muziekfestijn trekt bijna 40.000 mensen naar Emmen

Wouter Bessels | Foto's: Mariëlle Hensums ,

In het centrum van Emmen vond afgelopen weekend Festival de Opening plaats. Het culturele seizoen in de stad is daarmee geopend en niet zonder succes. Acts als Jett Rebel, Di-Rect, Lil' Kleine & Ronnie Flex, Dotan en Caro Emerald trokken op donderdag, vrijdag en zaterdag naar schatting zo'n 40.000 bezoekers.

Aanvankelijk was de gemeente uitgegaan van ongeveer 22.000 bezoekers; bijna het dubbele aantal kwam dus opdagen. Ook de reacties van veel Emmenaren op de festiviteiten was algemeen positief. 'Dat is de wethouders ook niet ontgaan. Ze hebben al onderling aangegeven: dat ze hier iets mee moeten doen', zegt een woordvoerder van de gemeente vandaag tegenover nieuwssite Emmen.nu

Emmen sluit niet uit dat er volgend jaar een tweede editie komt. Vorig jaar werd Festival De Opening ook gehouden, maar toen in een kleinere opzet. Dit jaar viel het evenement samen met het feest (op donderdagavond) dat de gemeente de bevolking aanbood, nu de centrumvernieuwing in de stad is afgerond.

Ook Blues op de Savanne was vrijdagavond een doorslaand succes, waarbij duizenden mensen grote en kleine podia bezochten en konden kijken naar o.a. King of the World feat. Jan Akkerman, Ralph de Jongh, De Kat en de B.J. Hegen Blues Band.