We Fall Slowly speelt Nevermind integraal We Fall Slowly speelt Nevermind integraal

Classic Album Night in Emmen in teken van Nirvana

, Wouter Bessels

We Fall Slowly speelt Nevermind integraal

Classic Album Night in Emmen in teken van Nirvana

Wouter Bessels ,

De Emmer emocore-band We Fall Slowly gaat op zaterdag 14 maart in de popzaal van café Groothuis in Emmen het album Nevermind van Nirvana integraal uitvoeren. Dat gebeurt in het kader van de Classic Album Night van Poppodium Apollo.

Nirvana wordt in 1987 opgericht door zanger/gitarist Kurt Cobain en bassist Krist Novoselic. Na het door het Sub Pop-label uitgebrachte debuutalbum Bleach wordt drummer Chad Channing vervangen door Dave Grohl en tekent de band bij Geffen Records. De band begint vervolgens aan de opnames voor Nevermind dat eind september 1991 in de winkels ligt. Het album is een doorslaand succes en overtreft alle verwachtingen. Aanvankelijk gaat Geffen uit van nog geen 250.000 exemplaren; inmiddels zijn er van de plaat ruim 30 miljoen exemplaren verkocht.

Nirvana breekt, tegen wil en dank, wereldwijd door en de groep uit Seattle wordt samen met hun stadsgenoten Pearl Jam en Soundgarden de vaandeldrager van de Grunge. Met de zelfmoord van Kurt Cobain in april 1994 valt het doek voor de band. Sinds 1995 is Grohl genoegzaam bekend als frontman van Foo Fighters.

Nevermind geniet inmiddels de status van ‘classic album’. Dankzij de plaat wordt alternatieve rock onder de aandacht gebracht van een groot ‘mainstream’-publiek. Sinds de doorbraak van de Punk, eind jaren zeventig, heeft er niet meer zo’n frisse wind gewaaid door muziekland. Ook in 2015 putten musici overal ter wereld inspiratie uit de songs en wordt Cobain beschouwd als één van de beste songschrijvers van zijn generatie.

Brachten op Lowlands 2013 Nederlandse bands een ode aan het album, nu is het de beurt aan We Fall Slowly. De emocore-groep uit Emmen speelt Nevermind integraal, te beginnen met Smells Like Teen Spirit en eindigend met Something In The Way. De vier bandleden zijn daarvoor maandenlang druk aan het repeteren geslagen om van hun uitvoering een groot succes te maken.

We Fall Slowly bestaat uit zanger Boye Emmaneel, drummer Jan Schippers, bassist Anton Oortmann en de gitaristen Gerwin Vrieling en Maarten Righarts. De band bracht vorig jaar hun eerste EP Butterfly Guillotine uit, won de Drentse Popprijs, gaf een spetterend optreden op Bevrijdingsfestival Drenthe en stond in de Melkweg in Amsterdam tijdens de Sena PopNL Performers Award. De band is momenteel in de studio bezig met een opvolger van hun EP.

Naast de uitvoering van Nevermind door We Fall Slowly zijn in Groothuis gedurende de avond ook andere acts te zien die een eerbetoon aan Nirvana brengen. Zo brengt de band Prak hun eigen tribute en treden er singer-songwriters op. Tevens worden er films van de groep vertoond, met onder meer zeldzame concertregistraties en documentaires en is er een speciale Nirvana-quiz.

Het programma op 14 maart begint om 20.30 uur.

Kaarten voor de Classic Album Night zijn vanaf nu verkrijgbaar via de website van Poppodium Apollo, bij Tourist Info Emmen en bij café Groothuis.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Drenthe