We Fall Slowly - Butterfly Guillotine We Fall Slowly - Butterfly Guillotine

'Een smaakvol visitekaartje'

, Wouter Bessels

We Fall Slowly - Butterfly Guillotine

'Een smaakvol visitekaartje'

Wouter Bessels ,

Het is hard gegaan met We Fall Slowly sinds de uit Zuidoost-Drenthe afkomstige band vorig jaar de Drentse popprijs van 2013 won. De vijfkoppige metalcore-formatie kwam, zag en overwon Eurosonic, Bevrijdingsfestival Assen en vooral een ‘hot spot’ tijdens de Sena POPnl Performers Award in de Amsterdamse Melkweg. Alsof dat nog niet genoeg was, werd tussen de bedrijven keihard gewerkt aan de eerste EP.

Eind september verscheen Butterfly Guillotine; een verzameling van zes songs die het gretige bandgeluid in alle hoeken en gaten laat horen. De sfeervolle en krachtige metal in opener Do You Wanna? zet gelijk de toon, maar die start doet, mede vanwege een brullende zanger Boye Emmanuel, wat geforceerd aan. Beter gesteld is het met het daaropvolgende kwartier, als de intensiteit van de overige tracks alleen maar toeneemt. Daarin toont We Fall Slowly zich als een loeistrakke en creatieve groep die een succesvolle mix presenteert tussen Soundgarden-achtige grunge, de gelaagdheid van 30 Seconds To Mars, het volle geluid van Biffy Clyro en catchy stukken als Right Here.

Belangrijkste spil binnen We Fall Slowly is het puntige gitaarspel van Maarten Righarts, ondersteund door de stuwende bas van ex-Pioneers of Love lid Anton Oortmann en drummer Jan Schippers. De stevige riffs komen op het conto van gitarist Gerwin Vrieling. De muziek van de groep daagt uit tot dagdromen en bij ieder nummer doemt weer een ander beeld op in de gedachten.

Waarop deze EP het laat afweten is de mix en mastering. Die kunnen zoveel beter en de dynamiek van de nummers alleen maar tegemoet komen. Er zit simpelweg teveel volumeverschil tussen tracks (zoals Cold Again en Cut Your Lies); een belangrijk aandachtspunt als deze groep het eerste volwaardige album gaat opnemen. Tot die tijd is Butterfly Guillotine een smaakvol debuut van een hechte band, waarin het geheim zit in de krachtige som der delen.

Nu is het tijd voor de band om door te pakken en zich verder te ontwikkelen, zowel op het podium als in de studio. De veelbelovende eerste stap is met deze EP meer dan overtuigend gezet. We Fall Slowly heeft een smaakvol visitekaartje afgeleverd.

Website We Fall Slowly
Facebook We Fall Slowly
Bandcamp We Fall Slowly

Bekijk op YouTube de clip van Take My Hand.
We Fall Slowly heeft ook een eigen kanaal op YouTube.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Drenthe