3voor12 Den Haag

Radioprogramma Stork On Air stopt

Na zestien jaar, behoefte aan vernieuwing

Het radioprogramma Stork On Air, iedere maandagavond op Den Haag FM, stopt. Na zestien jaar komt op maandag 25 september een einde aan een tijdperk. Stork On Air was jarenlang de springplank voor opkomend en gevestigd talent uit Den Haag, waar jonge nieuwe acts wekelijks een podium en de kans om zich aan de buitenwereld te tonen kregen. Ook gevestigde acts wisten het programma goed te vinden. De redactie van Stork On Air kijkt in samenwerking met 3voor12 Den Haag naar een nieuwe manier om Haagse muziek het podium te geven dat het verdient.

Programmacoördinator Julie Hauber: “We stoppen niet omdat het niet meer leuk is, maar omdat we toe zijn aan iets nieuws en we ook denken dat de Haagse muziekscene behoefte heeft aan een nieuw format dat draait om muziek uit de hofstad.” De afgelopen jaren is er veel veranderd in het mediagebruik van jongeren en ook de Haagse muziekscene is continu in beweging.

In samenwerking met 3voor12 Den Haag wordt er gewerkt aan een nieuw concept waarin wordt voortgeborduurd op het concept van Stork On Air, maar er wordt ook gekeken naar de manier waarop muziek naar het publiek wordt gebracht. Met een livestream/podcast vanaf locatie gemaakt door een team dat bestaat uit muzikanten,kenners, voormalig Stork On Air-presentatoren en mensen met een andere bijzondere connectie met de Haagse muziekscene gaat het team door met het bieden van een platform waarbij Haagse muziek centraal staat.

Den Haag FM-stationmanager Gerard van den IJssel: "Wij betreuren het einde van het radioprogramma, maar snappen dat de programmamakers na al die jaren toe zijn aan iets nieuws. Gelukkig betekent dit niet het einde van de steun van Den Haag FM aan Haagse artiesten. Als 100% Haagse zender blijven wij ons inzetten voor de lokale popscene, met elk uur een Haagse plaat op de radio, Haagse videoclips op TV en optredens van lokale artiesten in de studio."

Lees hier meer over van Stork On Air.  

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12