3voor12 Den Haag

CB17: Daymé Arocena

Swingend in de kerk

Wat Elza Soares op late leeftijd deed met de samba doet Daymé Arocena, halverwege de 20, met Cubaanse muziek; ze combineert het met moderne jazz en soul en brengt het daarmee helemaal naar het heden. Presentator Menno Pot kondigt aan dat het gaat swingen en daar is geen woord van gelogen.

Ondanks dat het optreden zich in de Lutherse Kerk afspeelt, weerhoudt dat Arocena er niet van om het publiek te leren hoe te dansen op een changüí-nummer. En als het stijve, Hollandse publiek niet danst, dan doet ze het zelf wel op soepele wijze. Over de kerk gesproken: het geluid aldaar is prachtig als er iemand met alleen een gitaar speelt, maar met een hele band is het soms wat overweldigend. Vooral de bas heeft in het begin de neiging om wat te galmen.

Dit weerhoudt Arocena er niet van om vol enthousiasme te vertellen over Cuba, haar ouders en wat haar nog meer inspireert. Halverwege dreigt het optreden wat in te kakken met achtereenvolgens een piano- en een bassolo, maar met een swingende finale waarbij Arocena het publiek vakkundig dirigeert tijdens het meezingen maakt dat meer dan goed.

Het moment
Tijdens een van de laatste nummers springt een man het podium op voor een dansje met Arocena. Dat doet hij niet onverdienstelijk.

 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12