3voor12 Den Haag

Koen Herfst en Cesar Zuiderwijk brengen debuutsingle uit

Nieuwe slagwerkgroep 'Drum Demons' drumt in onbekende taal

Wat 'Suguda' eigenlijk betekent? Drummers Koen Herfst en Cesar Zuiderwijk weten het zelf eigenlijk ook niet, maar het is wél de titel van de debuutsingle van hun nieuwste project, Drum Demons.

Zuiderwijk vertelt: "We zijn een keer samen gaan jammen. Daar kwamen hele goede dingen uit, maar elke keer dat we iets afmaakten, kwamen we met meer materaal."

Een greep uit dit materiaal is nu omgezet in 'Suguda.' Ook zal er tot en met september, in de aanloop naar het door Zuiderwijk georganiseerde drumfestival Four Horizons, maandelijks een single uitkomen. Dit wordt vooral muziek met danceritmes, aldus Zuiderwijk. "Die zijn voor drummers echt fantastisch om op los te gaan."

Wie er nog meer meewerken aan het project, blijft echter een mysterie. "We hebben en soort lichtpakken aan, waardoor niet te herkennen is wie er speelt. Dat is een beetje de grap. Er zijn een hoop vrienden en goede drummers die mee willen doen maar niet altijd willen of kunnen spelen. Zo is het eigenlijk een soort pool van muzikanten geworden. En dat is heel leuk: iedereen wil wel in zo'n pak gehesen worden en meespelen!"

Het werk van Drum Demons zal ook te horen zijn tijdens drumfestival Four Horizons op 9 september, waarbij 2.000 drummers het strand van Scheveningen op zijn kop zullen zetten.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag