Met een speciale uitzending van 3voor12 radio werd gisteravond de selectie voor de Popronde van dit jaar bekend gemaakt. De redactie heeft de lijst van namen grondig doorgespit, waaruit een vijftal acts rolden die banden hebben met Den Haag. Maak kennis de Haagse Popronde-acts die dit jaar heel Nederland rond zullen toeren.

Net zoals bij de gecancelde Popronde van 2020 is Baardvader weer geselecteerd. Gelukkig maar, want nu krijgen de stonerrockers wél de kans om hun groovy fuzzgeluid aan heel Nederland te laten horen. Een paar maanden terug kwamen de mannen nog met de nieuwe single ‘Pray’ waarop het bekende beukende gitaarwerk op te herkennen was. Binnenkort komt het nieuwe album Foolish Fires uit, waardoor we tijdens de Popronde hopelijk van nieuw materiaal mogen genieten.

Baardvader

De female-fronted poppunkgroep IVYVOX is dit jaar ook van de partij. Twee maanden geleden bracht het viertal nog hun nieuwe single ‘TROUBLE’ uit, waarmee we ons terug waanden in de late 90s en early zeroes waar Californische skatepunk de boventoon voerde. IVYVOX is lekker feelgood en staat dan ook garant voor een energiek optreden waar er 100 procent gedanst gaat worden, en dat is altijd goed tijdens zo'n Popronde.

IVYVOX

Voor AISHA., de éénentwintigjarige Zoetermeerse, kan dit jaar al niet meer stuk. Naast haar selectie voor Popronde 2022 bracht ze twee maanden geleden haar EP Cycle uit na een spetterende releaseparty in Paardcafé. AISHA. staat bekend om haar krachtige stem waarmee ze haar Nederlandstalige R&B stevig op de kaart zet. Als kind stond ze al in de grote Nederlandse zalen zoals Ahoy Rotterdam, en was ze op tv te zien in The Voice Kids. Cycle werd door 3voor12 al opgemerkt als één van de meest veelbelovende Nederlandse releases van het voorjaar, dus logischerwijs dat ze een plekje tijdens Popronde 2022 heeft verdiend.

AISHA.

Fuzzy Teeth, het solo project van Anthony Koenn is de vierde Haagse act die Nederland zal  gaan bestormen. Verwacht een mix van funky indie, lo-fi en R&B waabij geen enkel nummer op elkaar zal lijken. Koenn speelt zelf alle instrumenten in, maar zal live tijdens de Popronde optredens vergezeld worden door een vijftal muzikanten, waardoor de groovy beats van Fuzzy Teeth nog beter tot haar recht zullen komen.

De muziek van Fuzzy Teeth is te vinden op Soundcloud, dus vergeet ze daar niet te checken.

Fuzzy Teeth

Tenslotte is daar JOLENE. Deze electropop-zangeres onderscheidt haarzelf met een zuivere en heldere stem die goed past bij de catchy nummers. Joline Gofers, zoals JOLENE eigenlijk heet, begon op zesjarige leeftijd met het maken van muziek. Joline ontwikkelde zich verder tijdens de muziekopleiding in Rotterdam wat resulteert in aanstekelijke pop. Met haar band zal JOLENE haar eigen geschreven muziek vertalen naar een strak optreden vol slimme drumsamples en zwoele synths.

JOLENE