Om de fans door deze bizarre tijd heen te slepen, is Son Mieux gestart met het geven van intieme concerten via een livestream. Intiem, omdat Camiel graag een huiskamersfeer creëert waarbij de bezoekers het gevoel hebben persoonlijk aanwezig te zijn. De alweer derde show in deze reeks vindt morgen plaats, waarvoor je in ruil voor een vrij te bepalen donatie een exclusieve uitnodiging ontvangt. Naast het uitvoeren van dit mooie initiatief, zijn wij erg nieuwsgierig naar hoe de zanger zich verder vermaakt in deze Corona-situatie: “Ik speel vooral heel veel rummikub.”

Naam
Camiel Meiresonne

Geboortedatum en plaats
23 december 1992 in Den Haag

Wanneer heb je voor het laatst gedoucht?
Een uur geleden. Ik douch in principe dagelijks. Sowieso besluit ik eens in de zoveel tijd een dag niet te douchen, want dat vind ik gewoon chill. Ik kan een doucheloze dag heel erg waarderen. Al moet ik zeggen dat ik in deze periode stiekem wel constanter douch. Over het algemeen ervaar ik meer structuur in mijn leven. Normaal gesproken ziet geen enkele week er hetzelfde uit. Nu heb ik voor mezelf een werkweek ingericht en heb ik sinds tijden weer echt weekend.

Wat zijn de gevolgen van de Corona-maatregelen voor jouw band?
Het grappige is dat we als band in een tussenjaar zitten en ons juist hadden voorbereid op een zomer niet spelen. Gek genoeg stond deze zomer toch alweer helemaal volgeboekt. Helaas gaan deze optredens alsnog niet gebeuren. Dat is voor ons heel jammer, want we hadden hier erg veel zin in. Verder zijn we aan het schrijven voor de volgende plaat, en dat kan nu niet in real life. Quinten en ik zouden op dit moment in Berlijn zitten om te schrijven met een producer die we daar hebben ontmoet. Dat doen we nu online, en dat werkt verrassend best goed. Ik had dit eerlijk gezegd niet verwacht, want ik ben hier persoonlijk geen fan van. Ik vind dingen in real life doen een stuk fijner, maar ik ben heel blij dat het op deze manier toch kan.

Hoe zien we jullie weer terug?
Het ligt er natuurlijk een beetje aan hoe lang dit nog gaat duren, maar ik denk dat het eerste wat wij als band gaan doen is nieuwe muziek uitbrengen. Ik bereid me voor op een heel jaar niet spelen, omdat de evenementen het laatste zijn wat de regering weer laat gebeuren. Deze periode staat voor ons daarom volledig in het teken van nieuwe muziek. Zodra we weer naar buiten mogen, doen we dat zeker met nieuwe songs.

Hoe ziet jouw quarantaine plek eruit?
Ik heb er eigenlijk twee. Ik ga samen met mijn meisje heen en weer tussen onze huizen. De eerste paar weken zaten we alleen bij mij thuis, en dan zie je op een gegeven moment niks meer. De fiets- en skateboardtochtjes van en naar beide huizen geven mij weer het gevoel dat ik leef, dat ik iets doe. Wat chill is, is dat we twee plekken hebben om muziek te kunnen maken, omdat wij beiden een thuisstudiootje hebben. Daarnaast heeft mijn vriendin een buitenruimte, dus als het mooi weer is, zitten wij lekker hier.

Hoe zorg je dat je niet gek wordt?
De structuur waar ik het eerder over had is stiekem belangrijk. Normaal laat ik me leven door mijn eigen leven, en dat is nu even een heel ander verhaal. Ik merk dat ik mijn tijd lekker indeel, en op dit moment dus een normale werkweek heb. Overdag ben ik veel schrijfsessies aan het doen en ’s avonds doe ik waar ik zin in heb. Ik moet wel bekennen dat ik een paar momenten heb gehad waarop ik het echt niet meer trok. Ik weet niet zo goed hoe ik het moet omschrijven, maar weken hetzelfde doen in hetzelfde huis kan als een gevangenis voelen. Eigenlijk weet ik niet zo goed wat ik dan aan dat gevoel doe. Ik weet überhaupt af en toe niet meer zo goed wat ik doe, de dagen vliegen soms op een rare manier voorbij. In het weekend speel ik vooral heel veel rummikub, haha.

Heb je nu een broek aan?
Ja. Ik loop wel in andere kleding dan normaal. Ik heb normaal veel pakken aan, en ik vind het normaal heel fijn om uitgedost de deur uit te gaan. Ik heb voor het eerst sinds tijden weer mijn skateschoentjes aan en een muts op, wat ik wel ontspannen vind. Toch kijk ik echt uit naar het moment waarop ik voor het eerst weer uit eten kan gaan, of het podium op, zodat ik weer een pak aan mag trekken. Om met een pak aan in mijn huiskamer te gaan zitten voelt toch een beetje raar.

Ben je bang voor het virus?
Ik vind het maf om ineens anders met ziekte om te gaan. Van de week was ik verkouden, en ik besefte me dat normaal niets aan de hand zou zijn, ik gewoon door zou gaan met mijn leven. Nu reageer ik hier anders op. Voor mezelf ben ik niet bang, maar ik heb geen zin om andere mensen aan te steken. Ik heb geen idee of ik het virus al heb gehad. Ik was in Berlijn toen dit allemaal gebeurde, en toen voelde ik me niet zo lekker, dus op dat moment dacht ik wel: ‘Misschien heb ik het nu.’ Het is natuurlijk heel lastig, omdat iedereen er anders op reageert. Het is gek dat we allemaal immuun moeten worden, terwijl het grootste deel van de bevolking geen idee heeft of hij of zij het gehad heeft.

Wat zijn je plannen voor vandaag?
Vandaag had ik dit. Verder ben ik overdag vrij. Vanavond ga ik met Philine van den Hul, onze fotografe en creative director, bespreken wat we willen gaan doen met het artwork voor de plaat.

Wat is het eerste wat je gaat doen als alles weer normaal is?
Het ligt aan de tijd van het jaar, maar ik denk dat ik naar een strandtent ga om daar de hele dag te eten en biertjes te drinken. Ik mis het strandleven heel erg. Zeker in deze tijd van het jaar waarop het nog niet al te druk is op het strand.

Zijn er (nieuwe) ideeën waar je deze periode juist mooi voor gaat gebruiken?
Wat betreft Son Mieux ben ik de koers aan het varen die ik al aan het varen was. Wat leuk is, is dat ik nu meer tijd heb voor projecten die ik al langer heb willen doen. Zo ben ik samen met mijn meisje bezig met een discoprojectje wat een combinatie wordt van Franse elektro en 70’s disco. Ik vind het wel tof om te merken dat het leven er nu uitziet zoals het leven er uit zou zien als we allemaal een basisinkomen zouden hebben met de tijd om helemaal zelf in te delen. Dan maak je ineens andere keuzes, en ontstaan uit verveling allerlei nieuwe projectjes. Verder ben ik meer aan het lezen, waar ik normaal gesproken geen tijd voor vind of maak. Ik heb net een boek uitgelezen over stoppen met roken en dat ben ik nu aan het doen. Ik zit op dag 3 en ik ben al vrolijker dan de eerste 2 dagen.

Wat kunnen wij voor jouw band doen om hier zo goed mogelijk uit te komen?
Natuurlijk onze muziek luisteren en bestellen. Maar wat ik het leukste vind, is dat we huiskamerconcerten aan het doen zijn waarbij mensen een donatie kunnen geven. Dat hoeft niet veel te zijn, dat is vrij te bepalen. Dus kom vooral een keer kijken bij een van onze huiskamerconcerten. De muzieksector is een sector die zwaar wordt getroffen, en veel muzikanten zijn manieren aan het verzinnen om hun ding te kunnen blijven doen, dus het zou fijn zijn als mensen ons allemaal blijven supporten. Dan komen we hier zeker weer bovenop met zijn allen.

Nu we toch even de aandacht hebben:

De redactie van 3voor12 Den Haag – hét online platform voor muziek uit Den Haag – breidt uit en is op zoek naar nieuw talent. Er is plek voor o.a (aspirant) journalisten, fotografen, interviewers, social media-redacteuren, planners, coördinatoren, filmers, radiomakers. Kortom: iedereen die vrijwillig een media-steentje bij wil dragen aan de Haagse muziekscene is welkom.

De eerste stappen van je (muziek-)journalistieke carrière zetten? Ervaring opdoen tijdens je studie? Altijd al willen schrijven voor een publiek? Op zoek naar een nieuwe uitdaging of hobby? Gewoon interesse? Stuur een mailtje naar info@3voor12denhaag.nl of kijk voor meer informatie op deze pagina