Tientallen bands, 16 locaties, 2 dagen (plus een dag voor de kleintjes). Sniester 2019 belooft een uitputtingslag van jewelste te worden. En – uitzonderingen daargelaten – de namen op het affiche zullen niet allemaal even bekend in den oren klinken. Uitputtingslag én ontdekkingstocht dus. Om te voorkomen dat men als een kat zonder kop over het festival dwaalt, heeft 3voor12 Den Haag een greep gedaan uit haar onuitputtelijke lijst met Haagse kenners. De volgende reeks vandaag met: Jan van Asch, Anna Lotte Peperkamp, Juulz en Jack Faded en Gideon Rozendaal.

Jan van Asch

Na een tour door het hele land keert Jan van Asch met zijn band SpeakEasy op 1 juni terug naar Den Haag voor een homecoming show in De Zwarte Ruiter. Gelukkig is de drummer bereid net iets eerder thuis te zijn voor de zwarte kat. Dat Jan liefde heeft voor katten is ons bekend, maar waar sniestert hij het allerliefst naartoe?

Callkoen

"Een lekkere Reggae/Ska band. Ska doet het sowieso altijd goed bij mij." (zaterdag)

REINO

"Als je wilt dansen en moshen, ga dit dan checken. Het energie level gaat door het dak." (zaterdag)

Tape Toy

"Lekkere muziek, catchy nummers." (vrijdag)

SONS

"Heel hard, dus vet." (vrijdag)

Mozes And The Firstborn

"Een band die al een tijd bestaat, maar die ik eigenlijk nu pas goed ken, hele vette band!" (zaterdag)

Anna Lotte Peperkamp

Met haar dromerige gitaarmuziek op debuut EP 'Eagles Prey' wist Anna Lotte ons bijna te hypnotiseren. Verhuisd naar Utrecht baalt de zangeres dat zij Sniester helaas moet missen. Toch helpt deze soms dwalende dame de gelukkige aanwezigen graag op weg met haar tips.

Weval

"Wil ik heel graag nog een keer live zien! De eerste en laatste keer was in 2015 op Pitch. Daar hoorde ik alleen hun laatste nummer en ik was meteen fan!" (vrijdag)

Henk & Melle

"Haha geen idee, maar ik heb Melle met Smutfish wel eens zien spelen en dat vond ik heel leuk! Hij maakt ook leuke tekeningen. Ik ga er vanuit dat hij met Henk ook heel leuk gaat zijn." (zaterdag)

Karel

"Ik hoorde voor het eerst van Karel toen ik een tuinfeest gaf. Daar stond hij in mijn tuin. Dat is Karel en hij klimt overal op. Hij had net een Lowlands show gegeven. Ik had geen idee en hij speelde ook niet in mijn tuin. Totdat ik hem op Grasnapolsky zag. Hij kreeg iedereen helemaal gek. En het was ook veel te kort. Dus dit mag je niet missen." (vrijdag)

Jacco Gardner's Somnium

"Jaren geleden luisterde ik de muziek van Jacco Gardner. Nu zie ik zo af en toe zijn naam voorbij komen op een flyer of op het internet en dan vraag ik mij af hoe het nu met hem gaat. Zijn nieuwe project doet mij denken aan de muziek van Mort Garson. Leuk! Ik gok dat het een beetje spannend en mysterieus gaat worden." (vrijdag)

Someone

"Goede muziek. Ik kende het nog niet, maar dit is zeker iets wat ik zou willen checken. En live wordt dit ook een visueel aantrekkelijke ervaring zo te lezen op de Sniester website!" (zaterdag)

Juulz en Jack Faded

De leden van 54 GANG weten wat een feestje is. Het hiphopcollectief organiseerde al eens een eigen feestje in de PIP en zet live alle podia rondom de Grote Markt op hun kop. Als iemand weet waar het leukste feestje op Sniester te vinden is, zijn het dus Juulz en Jack Faded wel.
 

Karel

Jack Faded: "Ik houd van oude muziek en dat is heel cool totdat je beseft dat de meeste van je favoriete muzikanten al 25 jaar dood zijn en je ze dus nooit zal kunnen zien optreden. Karel is gelukkig springlevend en ik heb niet eens veel pokoe's van hem gecheckt maar ik moet deze man live zien. Klinkt een beetje als retrowave, GTA Vice City en de kleurencombinatie van goud en paars." (vrijdag)

Merol

Juulz: "'Lekker keta met de meiden' is echt een zin die vaak door mijn hoofd spookt en ik weet niet waarom."
Jack Faded: "Als YouTube een repeatknop had zou ik Lekker Met De Meiden dood op repeat hebben want die video en pokoe kan echt niet man hou op." (zaterdag)

Cry

Juulz: "Als je het kan permiteren om nog een aantal hersencellen te verliezen ga dan vooral Cry beseffen want die man gaat super dom."
Jack Faded: "S/o naar Cry man." (zaterdag)

Joost

Juulz: "Kwam Joost ooit tegen in de trein, durfde geen hoi te zeggen."
Jack Faded: "Ik zei wel hoi, hij zei hoi terug."
Juulz: "Dom."
Jack Faded: "Had niet verwacht maar zijn pokoes zijn wel hard man."
Juulz: "Allang zo, hij is underrated." (zaterdag)

GIAN

Jack Faded: "Juulz en ik hadden dus ooit een gig en na ons kwam GIAN optreden."
Juulz: "Ik heb me nog nooit zo onzeker gevoeld."
Jack Faded: "Ze zijn echt goed man."
Juulz: "Niemand kan ontkennen, ga deze gasten checken.'' (zaterdag)

Gideon Rozendaal

Gideon Rozendaal is als boeker van maar liefst vier bands die op Sniester spelen niet te beroerd om zijn eigen acts te tippen. Logisch, want hij zou ze toch niet boeken als hij ze zelf niet top zou vinden. Voor wie denkt: 'Die gozer ken ik ergens van', dan kan dat. In de afgelopen jaren praatte hij regelmatig op onnavolgbare wijze festivals als Waterpop en Westerpop aan elkaar.

Banana Savannah

"De meest litste bananen zijn bezig aan een bewonderingswaardige opmars en dat terwijl ze nog geeneens muziek hebben uitgebracht. Met hun verse funk en positieve energie hebben ze al op veel coole plekken opgetreden, van Den Haag tot Groningen, en op veel toffe festivals waaronder The Life I Live, Parkpop, Funked Up en Lepeltje Lepeltje. Oerol, Otis Park, Woodstock Live (en nog veel meer moois) hebben ze nog voor de boeg. De volgende missie? Iedereen aan het dansen krijgen tijdens Sniester en dat gaat ze ongetwijfeld lukken." (vrijdag)

Ava Nova

"Er zijn al veel lovende woorden geschreven over zangeres Robin Dirksen, terwijl AVA NOVA ook bestaat uit de toonaangevende producers Robin Veldman en Jaap Wiewel. Die wil ik bij dezen graag even de credits geven. Robin Veldman is een trotse bezitter van drie Haagse Popprijzen, verdiend met New Groove Habits, Splendid en Playground Zer0. Caro Emerald zou nooit zo groot geweest zijn zonder de inbreng van deze componist en ik mag hem zelfs een cultheld noemen vanwege zijn producties voor rapper Steen. Jaap Wiewel is op zijn beurt een groot platenverzamelaar in Polen. Gouden en platina varianten heb ik het dan over. Ook veel Nederlandse hiphop artiesten hebben het succes mede te danken aan zijn producties. Mijn favoriete track? Zonder twijfel Mugshot!" (vrijdag)

Dr. Jordan Institute

"Ga weer terug naar The Grey Space als je verrast wilt worden door Dr. Jordan Institute. Het gezelschap rondom de in Trinidad geboren dr. Nicole Jordan bestaat uit Stefan Kruger (o.a. Zuco 103), Mark Tuinstra (o.a. The Nordanians), Sean Fasciani (o.a. Identikit) en Shana Bossmann (o.a. Luwten). Het instituut creëert muziek in het schemergebied tussen West-Europese klassieke muziektradities, actuele afro-dance en het vitale muzikale erfgoed van de Cariben. Leuk detail is dat een van de nummers over een kat gaat. The Cat - een 'wals calypso' - gaat over een eenzame poes die aandacht nodig heeft of eigenlijk liever een bijzonder speeltje om mee te spelen."  (vrijdag)

The Magic Mumble Jumble

"Liefde, saamhorigheid en verbondenheid is waar het voornamelijk om draait bij deze vrolijke hippies. Als je daar niet tegen kan, dan zou ik niet naar The Magic Mumble Jumble gaan. Toch zou ik het wel doen, al is het alleen al om het feit dat een sousafoon het podium verfraait. Een ubercool instrument als je het mij vraagt. Of ga gewoon om te genieten van een aanstekelijke mix van jazz, pop, indie en folk. Na Sniester zal de band weer naar Duitsland vertrekken voor een zomertour, dus je kunt er ook een onvergetelijke uitzwaaiparty van maken."  (zaterdag)

Callkoen

"Callkoen is een enthousiaste ska/reggaeband met overduidelijk veel plezier op het podium. Een van de redenen waarom ze in mijn optiek geheel terecht op Sniester staan. De opzwepende liedjes doen me denken aan de hoogtijdagen van bands als Beef, Beatbusters en de Heideroosjes - ja, ik heb immers zelf ook al een respectabele leeftijd bereikt - en het publiek kan zomaar worden getrakteerd op een Nederlandstalige ballad. Voeg er nog een flinke scheut Balkan aan toe en je hebt een idee wat je kan verwachten bij Callkoen."  (zaterdag) 

 

Sniester: 24, 25 en 26 mei. Op en rond De Grote Markt en het Paard. www.sniester.nl