De namen voor Popronde 2018 zijn bekend. Maar liefst zeven Haagse acts mogen dit najaar het land door om hun muziek te verspreiden. Sommige hebben nog geen nummer uitgebracht, andere hebben hebben al prijzen op zak. Maar wie zijn de bandjes die uiteindelijk dus NIET Den Haag aan doen, omdat ze ons al veroverd moeten hebben? Wij presenteren de Haagse Popronde-delegatie:

Veel kunnen we van AVA NOVA nog niet horen. Enkel wat teasers naar dromerige synthpop zijn te vinden op Instagram en Facebook. Maar de debuutsingle Mugshot – die 11 mei uitkomt – moet indruk gemaakt hebben op de commissie. Volgens de act (robin dirksen, voorheen bekend van de band Blue J) worden de beats live met instrumenten begeleid. We zijn erg benieuwd!

AVA NOVA

AVA NOVA

ニンバス 3000 of NIMBUS 3000 boekt er gewoon nog een jaartje bij aan. Niet alleen in 2017 maar ook dit najaar zijn ze te vinden op Popronde. Het is elektronisch, het is avantgarde met vervormde stemmen met synthesizers. Een beetje over de top kun je zeggen. Of gewoon precies de catchy videogamevibe die je nodig hebt.

ニンバス 3000

Deze band heb je al kunnen bewonderen tijdens The LIFE I LIVE dit jaar. Toch gemist? Ze staan dus ook gewoon dit jaar op Popronde. De band haalt zijn inspiratie uit de jaren '60 en '70. En zoals de naam al doet vermoeden zal een flinke dosis blues en rock j je omver blazen met veel riffs, solo’s en jup.... nog meer riffs. Dus koop het donkerste t-shirt dat je kunt vinden en groei je haar alvast langer. Je hebt nog een paar maanden.

Supersonic Blues

Met acht man sterk wordt het op menig popronde-podium best krap voor (het deels Delftse) Mama Franko. In 2015 brachten ze hun eerste EP uit genaamd ‘Let’s Celebrate Life!’. En dát doen ze met een dansbare en vrolijke mix van reggae, hiphop, balkan en funk. Verwacht blazers, een goede ritmesectie en een nieuwe single die snel uit moet komen. Zou dat de popronde commissie overtuigd hebben?

Mama Franko

Als je een nummer ‘It Might Get Loud’ noemt, dan begrijp je waarschijnlijk al wat je kunt verwachten, het wordt luid. Het trio van G.O.D maakt speedrock zoals het speedrock betaamt. Eindelijk dus een waardige opvolger voor Peter Pan Speedrock en je kunt de heren nog spotten voor de hype op Sniester. De eerste EP moet dit jaar nog uitkomen. Op hun website staat een to-be-announced-show in hometown Den Haag op vijf juli. Beuken.

G.O.D

Rowine de Kok aka Rowine vertegenwoordigt het nachtleven uit Den Haag op Popronde met haar minimalistische electro en techno. Op 13 mei komt haar debuutalbum Jade uit op het Haagse Antilounge records. Rowine haalt haar inspiratie uit haar omgeving. Als je goed luistert kun je horen dat ze uit Den Haag komt. Zo gebruikt ze onder andere field recordings van de verbouwingen bij Den Haag Centraal. Echt lokaal dus!

Rowine

Huh? Playground Zer0? Is die act het Popronde-cirquit niet een beetje ontstegen? Blijkbaar niet! In 2014 wonnen de Hagenezen de Haagse Pop Prijs in de categorie Aanstormend Talent en brachten ze hun debut album ‘Poison’ uit. Ze speelden in festivals in onder andere Indonesië, Canada en Europa. Nu vier jaar later is het tijd voor een nieuw geluid. In maart kwam de nieuwe single ‘Get That Money’ uit en het nieuwe album laat nog op zich wachten. Komt deze misschien tijdens Popronde?   

Playground Zer0