Den Haag mist iets. Althans, dat is waar de zes Haagse initiatieven (Paard, Whoosah, Indigo, Vunzige Deuntjes, Mama Africa en LITT Events) het roerend met elkaar over eens waren. Zij sloegen daarom de handen ineen en zo ontstond het Green Garden Festival. Hét nieuwe stadsfestival op het Malieveld, met voor elk wat wils; techno, house, hiphop, dancehall, afromuziek en meer. Dit alles vindt plaats op vijf verschillende stages. Zie je door de bomen het bos niet meer? Wij hebben vijf tips (een per stage) voor je verzameld, die in ieder geval de moeite waard zijn!

Paard (live stage)

De stage met een gevarieerd aanbod aan live-acts. Waarom het Paard graag bijdraagt aan Green Garden, legt Conchitta Bottse uit in een filmpje op de eventpagina: ‘Binnen het Paard bestaan er al een aantal festivals voor niche groepen, maar we deden eigenlijk nog niets op het gebied van urban/dance.’ 

Onze tip: Naaz, 20:30
Deze 21-jarige singer-songwriter had twee jaar terug groot succes met haar hit ‘Words’. Naaz produceerde dit liedje zelf op haar slaapkamer met handengeklap en tikjes op koffiekopjes. Vorig jaar februari won de Nederlands-Koerdische zangeres twee Edisons én bracht ze haar EP Bits of Naaz uit. Binnenkort verschijnt ook haar tweede EP.

Whoosah x Indigo

Deze stage brengt het strand naar de stad. Een verfrissende cocktail van stijlen. De Whoosah zorgt met house en techno voor wat pit, terwijl de Indigo met vrolijke disco en funk bijdraagt aan de happy vibes.

Onze tip: Sandrien, 18:30
Een Amsterdamse DJ die inmiddels ook een graag geziene gast is in clubs als Berghain, Bassiani en Concrete in Parijs. Sandrien is met haar goed gestructureerde, maar experimentele sets zeer geliefd binnen de techno-scene.

Vunzige deuntjes

Voor al je behoefte aan vunzige hiphop, r&b en dancehall. De naam zegt het al, hier gaat het er waarschijnlijk niet braaf aan toe.

Onze tip: Hato, 20:30
‘Totale Aperij’ is hoe deze DJ zijn sets noemt. Hato draait voornamelijk een eclectische mix, waarin duidelijk ook zijn Curaçaose roots naar voren komen. Wees voorbereid, want hier gaat flink geschuurd, gezongen, gedanst en gesprongen worden.

Mama Africa x LITT Events

Mama Africa staat voor wereldmuziek en afromuziek. Het is een van de drie concepten van LITT Events, een organisatie die zich ook focust op onder andere trap, dancehall, uk grime, hiphop en r&b. De Mama Africa stage zal liefhebbers van Afrikaanse muziek en cultuur samenbrengen.

Onze tip: Lucky Jones, 13:00
Het is misschien wat vroeg op de dag, maar dit opkomende talent is perfect om het feest op gang te brengen. Dit jaar won Lucky Jones de FunX DJ battle. Terecht, want zijn energieke sets maken dat stilstaan geen optie meer is. 

GUAP

De GUAP stage stond in de eerste instantie niet op de programmering. Dit maakt deze stage echter niet minder belangrijk. GUAP is een Haags initiatief dat podium biedt voor urban talent uit de regio. Zo ook op Green Garden.  

Onze tip: 54 Gang, 17:15
Het zijn je boys uit de vijf vier. Zowel los van elkaar als met elkaar zijn deze mannen ontzettend lekker bezig. Het is misschien een korte set, maar Jack Faded, Juulz, JowFlow, Dolphin Dims en DJ Emaurrosa maken er ongetwijfeld een feestje van.