In het Haagse is er altijd wel een optreden te zien, een dansje te doen of een een biertje te drinken. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Den Haag zorgt elke week voor een deskundige selectie van zes weekendtips. Zo weet jij altijd waar je je vrienden nu weer mee naartoe kunt slepen.

Jazz In De Gracht @ Bierkade

"Skidibapapa, putipu, skadablam." De gemiddelde tekst van een gescat nummer, is ongeveer zo. Bij Jazz In De Gracht kan je een hoop van dit soort quasi-nonsense verwachten. Maar tegelijkertijd is er ook altijd veel mooie muziek die verdergaat dan moeilijk gepingel en onnavolgbaar gescat. Denk bijvoorbeeld aan: SwartWicked Jazz Sounds en Sue Moreno. Daarnaast is de sfeer bij het festival er een uit duizenden en is het als het mooi weer is, uitermate goed toeven. Een lekker low key uitje en dat het hele weekend door. "Skadapapa."

Event

Dr. Justice and the Smooth Operators LP release @ Zwarte Ruiter

Dr. Justice is een rare. Met zijn neo-synthdisco sound en zijn gekleurde haren, is de zanger met zijn Smooth Operators al een tijdje op weg om Den Haag te onderewerpen aan zijn conceptuele muziek. Nu is daar eindelijk het album dat gereleaset gaat worden in de altijd gezellige Zwarte Ruiter. Eerder spraken we Jochem Smaal (zoals de dokter eigenlijk heet) al over zijn plannen om stickeralbums te maken en onderwierpen we hem aan een Oh Ja Joh?! Misschien niet de meest sprankelende act van Den Haag, maar shit, dit wordt wel bijzonder.

Event

Niko EP release @ Zwarte Ruiter

Over Niko hoeven we eigenlijk niet veel meer te vertellen. De band is allang niet meer dat project dat Nik van den Berg had na zijn reis door Amerika en Azië, nee integendeel. Een van de prikkelendste Haagse acts met een gigadosis aan attitude. De nieuwe EP gaat Melk heten en de release gaat zijn in de Ruiter. Verder kunnen we er niet al te veel over vertellen, maar reken maar dat dit zo verfrissend gaat zijn als een glas koude melk op een brakke zomerdag.

Event

De La Haye Festival 2019 @ Wow Zone

De festivals schieten als paddenstoelen uit de grond deze zomer. Dit keer is het feest op de Binckhorst. Het De La Haye Festival presenteert hier een veelzijdig programma vol house, techno, disco en urban. Op de line up vind je namen als ANOTR, Darius Syrossian, Infaam Konijn en Closetoya. Een selectie van lokaal talent, maar ook nationaal en internationaal bekende acts. Volgens het Haagse festival gaat dit alles gepaard met ‘een culturele programmering en een food selectie waar je je vingers bij aflikt’. Wij krijgen er spontaan trek van.

Event

Scheveningen Surf Festival 2019 @ The Shore

Als we de weersvoorspellingen mogen geloven, wordt het komende zaterdag een heerlijk zonnige dag. De perfecte omstandigheden dus voor het Scheveningen Surf Festival dat plaatsvindt bij The Shore. Overdag staan er verschillende (surf-gerelateerde) activiteiten op het programma, zoals een surf contest en een surf photography clinic. Blijf daarna vooral hangen, want ‘s avonds barst het feest los. Onder andere Goldband, Magic Moon en Splendid zullen dan het podium betreden. Namen die, wat ons betreft, eigenlijk geen verdere introductie nodig hebben. Gewoon komen. Blote voeten in het zand, biertje in de – je snapt het wel.

Event

The Depression Club, Lilith, Power Switch en Operation Hurricane @ Musicon

Vier bands voor drie euro. Klinkt als een goede deal, toch? Dan moet je komende zaterdag bij Musicon zijn. Het belooft een gevarieerde avond te worden, maar zeker niet een voor softies. Als voorproefje van onze 3voor12 Den Haag Clubtour kun je The Depression Club bewonderen. Moderne rock met een theatrale live-show, waarbij je je kan onderdompelen in melancholie. Maar check ook vooral de andere bands: Lilith (drie dames geïnspireerd door de riot-grrrlmovement uit de jaren 90), Power Switch (high voltage metal) en Operation Hurricane (dynamische high energy rock).  

Event