In het Haagse is er altijd wel een optreden te zien, een dansje te doen of een een biertje te drinken. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Den Haag zorgt elke week voor een deskundige selectie van zes weekendtips. Zo weet jij altijd waar je je vrienden nu weer mee naartoe kunt slepen.

Nits @ Zuiderparktheater

Opgericht in 1974, dat is alweer 45 jaar geleden. En het jaar dat we van de Duitsers verloren. Even terug dus. Toch staan Henk Hofstede, Rob Kloet en onze eigen Robert Jan Stips in het Zuiderparktheater alsof er niets is gebeurd.

Het blijf droog en er zijn nog kaarten. Dus als je deze drie pensionado's nog een wilt zien moet je lekker gaan.

Event

Wild Rooster Festival @ Grote Markt

Een van de vele festivals dit weekend. Maar dan wel het enige festival met een modderworstelwedstrijd.

Is er ook nog muziek? Ja hoor. Lekkere roots, rockabilly en bluegrass van artiesten zoals Tim VantolThe SpynyboysThe Picturebooks en Boogie Beats.

Gratis muziek, en genoeg eten en meer dan genoeg bier. Lekker buitenspelen dus! En vergeet je niet in te smeren, anders krijg je een rode nek.

Event

Loevestock @ Sahara Studio | Klarist | Zahara Cocktailbar

In de VS wil het niet zo lukken om het 50-jarig jubileum van Woodstock te vieren. In deze mooie stad wel hoor. Drie dagen, drie locaties en alleen een vrijwillige donatie als entree.

Op vrijdag is de Sahara Studio aan de beurt (hier namen we voor de studiozomer al een kijkje). In de thuisbasis van Henk Koorn wordt het laat (20:00-05:00) en is maar beperkt plek. Verwacht punk, new wave en dingen die op rock lijken van Dovestone Cult, Whiskers EP en anderen.

Zaterdag wordt in De Klarist doorgezakt met wat dichters, singer-songwriters en andere woordkunstenaars. En het drieluik sluit zondag aan het strand electronisch af. Het programma lijkt nog niet helemaal rond, dus laat je maar verrassen. Dat is sowieso een goed idee bij de Loevesteinsessies.

Event

Green Garden Festival 2019 @ Malieveld

Een nieuw stadsfestival op een stukje gras in Den Haag. Tsja, dat noem je dan Green Garden Festival. Paard, Whoosah Beachclub, Beachclub Indigo, Vunzige Deuntjes, LITT Events, Mama Africa en GUAP dragen allemaal hun steentje bij.

Die combinatie zorgt voor een dag vol urban, techno, afropop en wat toegankelijkere pop. Kaartjes zijn niet gratis, maar dan kan je wel 11 uur lang helemaal losgaan. Met de recent toegevoegde GUAP Stage staat de teller op 5 podia. Met Gallowstreet54 GANG en vele anderen is het programma prima gevuld. Vooral klikken voor het blokkenschema.

Event

NHS . Pelle & NHS Soundsystem @ Magazijn

Je kan dit weekend natuurlijk ook volledig schijt hebben aan al dat meerdaagse gedoe, of gewoon een hekel hebben aan buitenlucht. Gelukkig is er dan nog Het Magazijn.

NHS Soundsystem (kort voor Nieuw Hollands Spoor) was op de vorige editie een groot succes. Daarom staat de het minimalistische electronische housecollectief uit eigen stad opnieuw in een van de fijnste kelders van Den Haag. Pelle vult de line-up aan.

Traditiegetrouw begint de boel pas tegen middernacht, en lig je niet voor zonsopkomst in je bed. Zondag kan je afschrijven, maak er wat van!

Event

The Streets of Chuck Deely @ Grote Marktstraat

Het festival ter ere van de Haags-Amerikaanse straatmuzikant is dan eindelijk hier. Ondanks de andere festivals dit weekend is er aan artiesten geen gebrek: ruim 40 acts zullen tussen 12:00 en 23:00 te horen zijn in de binnenstad. Tot 18:00 door de hele Grote Marktstraat, daarna op het buitenpodium op de Grote Markt.

Van Tess et les Moutons tot Tim Knol en van Banner. tot Son Mieux. Voornamelijk acoustische sets domineren de dag. En dan is er op verschillende locaties ook nog straattheater te zien, en kan je meedoen aan verschillende workshops. Bovendien reiken twee Haagse wethouders die ook nog wat aandacht nodig hebben de eerste Chuck Deely Award en Aanmoedigingsprijs uit aan de artiesten die zondag op de planken staan.

Event