In het Haagse is er altijd wel een optreden te zien, een dansje te doen of een biertje te drinken. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Den Haag zorgt elke week voor een deskundige selectie van zes weekendtips. Zo weet jij altijd waar je je vrienden nu weer mee naartoe kunt slepen.

I Love Hiphop @ Verschillende Locaties

Van Snoop Dogg tot Migos en van Opgezwolle tot Jacin Trill, hiphop is een van de veelzijdigste en populairste genres van het moment. Van de puristen die zweren bij boombap en lyricism tot de kids die nu hardgaan op Bizzey of mumblerap. Speciaal voor al die mensen wordt ieder jaar het I Love Hiphop festival georganiseerd. Traditioneel in de week voor Parkpop en met artiesten van over de hele wereld. Van lokale helden als Master Surreal tot oldskool legends als Jeru Da Damaga, alles komt langs tijdens I Love Hiphop. Check vooral het interview dat we deden met organisator Mista Sweet en bezoek een van de vele activiteiten!

Event

Loco/Motive EP Release @ Zuiderstrandtheater

De Haagse band Loco/Motive had geen zin om de nieuwe EP te releasen op een van de wat meer 'standaard' locaties als Paardcafé of de Zwarte Ruiter. Nee het vijftal kiest voor het Zuiderstrandtheater voor het uitbrengen van de nieuwe kortspeler. De band maakt indiefolk maar is voor de nieuwe kortspeler de studio ingedoken met Erik Schurman van Handsome Poets, wat resulteerde in meer dansbare pop. Het voorprogramma komt van de Haagse band Sunny Rays die precies de muziek die je verwacht van een band met die naam.

Event

Loevesteinsessie X Submarine: I wanna dance with you @ Het Magazijn

De Loevesteinsessies zijn inmiddels zo aan het oppervlak van de Haagse muzieklandschap aan het geraken dat we het bijna geen underground meer kunnen noemen. Nu slaat het instituut de handen ineen met dat andere undergroundfenomeen uit Den Haag; Submarine. Samen organiseren de organisaties een avond in Het Magazijn waar dansen centraal staat. Met de Duits-Braziliaanse Jacqueline Boom-Boom, de oldskool elektroheld Pantser Fabriek, de alom bekende Sterk Water en de operazanger (?) Jacco Wanneer op het programma. Zien is snappen, dus moet je langsgaan om het te begrijpen.

Event

 

Insect Surfers @ Vavoom

Tropische temperaturen vragen om tropische muziek. Komt dat effe lekker uit: LA’s langst lopende moderne surfband Insect Surfers toeren door Europa en spelen zaterdagavond bij Vavoom. Hun psychedelische punkrock geïnspireerd op muziek uit de jaren ’60 combineert perfect met de ondergaande zon. Cocktail in de hand, voetjes in het zand en genieten maar.

Parkpop Saturday Night @ Zuiderpark

Het mag dan wel Saturday Night heten, de aanvang van de zaterdag van Parkpop ligt ver voor middernacht. Haagse trots Di-rect trapt de dag af om 14:00 in een bloedheet Zuiderpark. De rest van de sterrenline-up kan je bijna niet ontgaan zijn, maar hier komt ie nog een keer voor het geval je hem toch gemist hebt: Skunk Anansie, My Baby, Nile Rogers & Chic, Cypress Hill, Triggerfinger, Gruppo Sportivo én Tears for Fears. Geen reden dus om niet massaal naar het Zuiderpark uit te rukken. Vergeet niet te smeren.

Event

Parkpop @ Zuiderpark

Zondag brakdag? Niks ervan! We nemen de zondag van Parkpop ook gewoon mee in de weekenddienst, want hé, het is gratis, het is Haags en het is vooral gezellig. Slenter lekker door het Zuiderpark en bekijk Ilse de Lange, Waylon (zou er een Common Linnets-duetje inzitten?), Kovacs, MAAN en Jett Rebel. Ben je de mensenmassa zat? Zoek het wat lokaler bij het Haagse podium waar o.a. The Mighty Breaks en Machine Makes Man op de planken staan. Keuzestress? Lees dan onze tips nog even.

Event