Het bijna-grootste gratis festival van Europa is nu echt niet meer te stuiten, met naast een editie in het Zuiderpark en de binnenstad nu ook een NIMBY-variant op de Leyweg. Naast de gezelligheid, kleffe kroketten en Hagenezen uit alle krochten van de stad draait dit oer-Haagse festival (én zijn eeuwig uitbreidende aantal satellietedities) natuurlijk maar om één ding: muziek. Uw redactie zette daarom maar liefst zes muzikale tips op een rijtje voor het Parkpop-weekend. Zo weet je precies waar — en op welke Parkpop — je de komende dagen moet zijn voor de lekkerste dansjes, hardste beats en meest scheurende solo's.

Muthoni Drummer Queen

Niks beter voor inclusiviteit dan een beetje genderdiscriminatie. Welkom op Parkpop Downtown, waar de organisatie stelling neemt tegen genderongelijkheid door 'te programmeren met vrouwen in de hoofdrol.' Dat heeft er in ieder geval in geresulteerd dat Muthoni Drummer Queen helemaal uit Kenia naar Den Haag komt. We hebben de clip van 'Elevate' twee keer gekeken en hebben haar niet zien drummen. Maar potverdorie, dat is een lekker nummertje met daarbovenop ook nog eens een positieve boodschap. Afrikaanse urban die het bij de huidige temperaturen zeker goed gaat doen.

Parkpop Downtown | Vrijdag 28 juni

Paard Kleine Zaal | 22:30 - 23:30

Muthoni Drummer Queen

Rondé

Wat vroeger op de avond keert Rondé terug naar bekend terrein. Sinds 2014 hebben we de Utrechtenaren eerst hun thuisstad en toen de rest van Nederland zien veroveren, waar hun aanstekelijke indiepop al snel van de kleine naar de grote zaal van het PAARD verplaatste. En ja... wie heeft er nu geen zwak voor dit uit de hand gelopen schoolproject? De band bracht deze lente nog een gloednieuw tweede album uit, waarop de muzikanten met hun teksten én muziek laten zien flink volwassener te zijn geworden. Verwacht frisse, pakkende en gevoelige pop van Hollandse bodem.

Parkpop Downtown | Vrijdag 28 juni

PAARD - Grote Zaal | 20:00 - 21:00

Rondé @ Paard

Navarone

Het moet gezegd worden: Parkpop Saturday Night heeft dit jaar een lekkere line-up met veel grote namen. Maar in plaats van de meezingers uit vervlogen tijden te tippen, kiezen we ditmaal toch voor wat artiesten uit dit millennium. De Nederlandse band Navarone doet namelijk beslist niet onder voor zijn oudere collega's. De Nijmeegse groep levert strakke, meeslepende en steengoede live-shows met een gezonde portie rock-'n-roll. Heerlijk voor een zomers, dampend festival waar de haren eens flink los moeten worden geschud.

Parkpop Saturday Night | Zaterdag 29 juni

Go-Tan Stage | 16:45 - 17:30

Navarone @ Life I Live Festival 2015

MY BABY

Go-Tan Stage | 18:45 - 19:45

Toegegeven, je hebt door de jaren heen waarschijnlijk al op veel meer dan een handvol festivals op de muziek van deze band gedanst. Toch blijft er iets fascinerends aan de shows van MY BABY, of het nu de betoverende zangeres Cato van Dijck is, of het mysterie van hun eclectische mix van rock, blues en voodoo. De Nederlands-Nieuw-Zeelandse band band stond in 2016 ook al op Parkpop en doet die show nu dunnetjes over, maar met twee albums aan nieuw materiaal. Of het in de rest van het zaterdagprogramma van Parkpop past? Niet echt. Of we onze voeten eens aan het werk zullen zetten? Ongetwijfeld.

Parkpop Saturday Night

Zaterdag 29 juni Go-Tan Stage | 16:45 - 17:30

My BABY @ Wildernis Festival 2014

Machine Makes Man

Voor wie ze op onze clubavond heeft gemist, is er zondag nog een kans om Machine Makes Man live te zien. De band rond zelfbenoemd fantastische zanger Robin Brock zal om 14:40 de pollen uit het grasveld voor het Haags Podium spelen. Bijkomend voordeel voor wie toegang heeft tot de Parkpop backstage: op hetzelfde moment opent wethouder Richard de Mos het festival officieel. Dan is een half uurtje stevig rocken een veel beter idee. 

Parkpop | Zondag 30 juni

Haags Podium | 14:40 - 15:10

The Mighty Breaks

Laten we eerlijk zijn, in de verder vrij gezapige programmering van de zondag van Parkpop is het meeste vuurwerk toch te vinden op het Haags Podium. Zo zullen om 15:35 The Mighty Breaks onder andere hun enorm goed ontvangen single 'You Can Take Me' ten gehore brengen. Waarschijnlijk zonder Megan van Eut, maar er valt ook zonder haar genoeg te genieten van de lekkere garagepop met, jawel, een saxofoon! 

Parkpop | Zondag 30 juni

Haags Podium | 15:35 - 16:05

The Mighty Breaks

De redactie van 3VOOR12 Den Haag zal op Parkpop Saturday Night aanwezig zijn voor een festivalverslag. Tevens doen we op de Parkpop zondag live verslag van het festival. Houd onze website in de gaten voor alle updates!