In het Haagse is er altijd wel een optreden te zien, een dansje te doen of een biertje te drinken. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Den Haag zorgt elke week voor een deskundige selectie van zes weekendtips. Zo weet jij altijd waar je je vrienden nu weer mee naartoe kunt slepen.

V00d00 Gold x submarine: La Jungle, Kulou, The Klittens @ The Grey Space

Het Rotterdamse DJ-duo V00d00 Gold slaat de handen ineen met het Haagse undergroundfenomeen Submarine. Resultaat is een avond met drie bands en een DJ-set van de Rotterdammers. De bands die in The Grey Space zullen spelen zijn het Belgische La Jungle, die tweekoppige krautrock maken, The Klittens, een voorheen feministische punkband die toch maar indie is gaan maken en ons eigen Haagse Kulou.

Event

The Crave Opening Show @ Grote Markt

De echte informatie over het The Crave festival vind je bij de zaterdag-artikelen, maar over de openingsshow valt ook genoeg te zeggen. Vrij toegankelijk voor iedereen (dus vooral ook voor wie achter een kaartje heeft gevist), gezellig op de Grote Markt en met een best goede line-up. Wrong SalKauw (live)Philou Louzolo en, als kers op de taart, Dazion staan op de planken. Voor wie daarna geen genoeg heeft van elektronische muziek is er ook nog Het Magazijn om de hoek. 

Event

Faradays + THARE @ Paardcafé

Elektronische indie is natuurlijk immens populair. Faradays is echter niet persé het zoveelste meisje dat mooie kleine indietronica maakt. Naast muzikante is Faradays ook nog een wetenschapster en dat ligt dichter bij elkaar dan dat sommigen van ons denken. Naast Faradays staat ook de elektrogroep THARE op de planken van het Paardcafé, dus het ziet er naar uit een spannende avond te worden.

Event

Kaderock @ Musicon

Dit uit de hand gelopen buurtfeest doet al lang veel meer dan alleen maar rocken. Komende zaterdag stromen de straten rondom Musicon weer vol en is het tijd voor Kaderock. Een gevarieerd programma, voor jong en oud. Wij zeggen: never change a winning team. De line up bestaat onder andere uit: De Raggende Manne, Ploegendienst, Boskat en Monomyth.

Mocht je echt geen idee hebben wat je het liefst wil zien, dan heeft de redactie van 3voor12 Den Haag ook nog een prachtige lijst met tips

Event

The Crave Festival @ Zuiderpark

Hét festival voor liefhebbers van elektronische muziek, The Crave, pakt dit jaar behoorlijk uit. Niet alleen het Zuiderpark, ook locaties als PIP, het Magazijn en het Paardcafé moeten eraan geloven. Een festivalopening op de Grote markt (zie hierboven) en een afsluiter op zondag in Colorado Charlie. Er is in ieder geval genoeg ruimte om tot het gaatje te gaan. Den Haag wordt platgedanst. Op een goede manier.

Op het main event in het Zuiderpark staan onder andere namen als Len Faki, Helena Hauff en Tom Trago. Niet slecht, vinden wij.

Event

 

SpeakEasy @ Zwarte Ruiter

Over platdansen gesproken. SpeakEasy neemt voor de derde keer de Zwarte Ruiter over en dat laten wij met liefde toe. Deze jonge honden maken oude-mannenrock, maar dan met een flink portie peper in de reet. Nu de Haagse band ook nog eens geselecteerd is voor de Popronde, kunnen we eigenlijk niet ontkennen dat het best lekker gaat met deze rock'n'rollers. 

SpeakEasy speelt zaterdag ter ere van de release van hun nieuwe single. Als support kun je rekenen op de rauwe rock van de Grenadeers.

Event