Geen pretenties, gewoon een klein festival met ieder jaar leuke verrassingen en een aantal acts met nationale allure, dat is Kaderock. Dat The Clarks spelen weet onderhand elke Hagenaar wel, maar de echte krenten uit de pap worden weleens over het hoofd gezien. Wij geven onze tips, de acts waarvan wij denken dat ze niet gemist moeten worden op zaterdag 1 juni.

1. CooCoo

Op THE LIFE I LIVE stonden wij met open mond te kijken naar CooCoo op het Radar Live podium. Drie jonge muzikanten die punk maken, dat klinkt niet als iets nieuws. Echter is het in dit geval veel minder als de uitgekauwde poppunk die bands geïnspireerd door Green Day en Blink 182 maar veel meer als The Clash, XTC of Blondie. De tomeloze energie van frontvrouw Nynke Hut is ook nog eens ontzettend aanstekelijk. Het is vrijwel onmogelijk niet enthousiast te worden van CooCoo. Wees er vroeg bij, want dit wil je niet missen.

Binnenpodium

tussen 12:00 en 13:30

2. Ploegendienst

Nog meer punk, maar van een ander kaliber. Ray Fuego maakte volgens onze grote broer het beste album van 2018 en maakt ook nog muziek met SMIB. Daarnaast is de rapper/zanger/kunstenaar dus frontman bij een van Nederlands tofste punkacts: Ploegendienst. Gewoon zoals het hoort te zijn: niet overdreven muzikaal, maar gewoon boos worden. Ken je Aux Raus nog? Een beetje zoals dat. En is dat nou even toevallig, Bastiaan Bosma van Aux Raus zit ook in Ploegendienst.

Buitenpodium

19:00

3. De Raggende Manne

De enige die ons mag vragen of we in zijn om "in ons bek gescheten" te worden, is Bob Fosko van de Raggende Manne. Een cultband van heb ik jou daar. De band komt dit keer niet alleen maar neemt een aantal speciale gasten mee die ook niet mis zijn. Zo komt de meestgevraagde toeteraar van Nederland, Benjamin Herman, meedoen, is George Kooymans van The Golden Earring ook van de partij en horen we weer iets van Bernd Gansebev. Wij hebben zin om in onze mond gepoept te worden, jullie ook?

Buitenpodium

20:30

4. The Depression Club

Professioneel bandstarter Gijs Schouten heeft weer iets nieuws. Na Seed Of Ayawaska, My Girlfriend, Nova Child en vast nog meer acts die wij vergeten zijn legt Schouten nu de focus op The Depression Club. Dit is de band waarmee de frontman af wil studeren van de HBA. Een leuk project, een opeenstapeling van wat Schouten met zijn eerdere bands deed. Grungy, psychedelisch en toch best catchy.  

Binnenpodium

15:30

5. The Quill

Vorig jaar op het laatste moment afgezegd, maar dit jaar staat het Zweedse The Quill er echt. Stonerrock met een metalrandje, de ultieme Kaderockact zou je denken. De dagen dat Musicon louter een hardrockkroeg was, zijn natuurlijk allang voorbij, maar dat wil niet zeggen dat de gemiddelde bezoeker van het tuinfeest aan de Soestdijksekade niet lekker gaat op beukende rock.

Buitenpodium

17:30