In het Haagse is er altijd wel een optreden te zien, een dansje te doen of een biertje te drinken. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Den Haag zorgt elke week voor een deskundige selectie van zes weekendtips. Zo weet jij altijd waar je je vrienden nu weer mee naartoe kunt slepen.

Nova Child & Lilith @ Paardcafé

Het lijkt wel alsof er elke week een optreden van Nova Child in Den Haag te bekijken is. Dit weekend in het Paardcafé met Lilith als voorprogramma. De drie dames van Lilith omschrijven zichzelf als een liefdesbaby van Taylor Swift en Brody Dalle. Echter bij het beluisteren van onlangs uitgebrachte EP 'Bad Girls Spit' moeten wij ook denken aan PJ Harvey rond het Rid Of Me tijdperk en de intensiteit van Oathbreaker.

Event

Sniester @ Binnenstad van Den Haag

Voor degene die nog niet bekend zijn met Sniester. Dit festival in de Haagse binnenstad heeft misschien een kater als mascotte, maar de line-up is alles behalve poeslief. Het zijn vooral de acts die net wat harder zijn dan de rest, een eigenaardig genre beoefenen of gewoon ronduit brutaal overkomen. Eerder speelde er acts als De Likt, My Baby en Rectal Smegma. Dit jaar lijkt nu al geslaagd, als je de tips van bekende Haagse koppen mag geloven. 

Event

Azimuth @ iii

Zin in iets anders? Dan is Azimuth iets voor jou. Mári Mákó is een componiste en sonoloog gebaseerd in Rotterdam. Samen met Oddkin & Fazle Shairmahomed wordt de performance 'Hold' uitgevoerd. Met zijn drieën zorgen ze voor een multidisciplinaire opvoering waarin dans, visuele kunst en akoestische geluiden elkaar ontmoeten. Dat laatste wordt allerlei ondenkbare manieren ten gehore gebracht, want Mári gebruikt niet alleen haar stem en instrumenten maar ook objecten. Zolang er maar een geluidsgolf uit te krijgen is.

Event

SubSniester @ Magazijn

Wanneer je na Sniester nog wat energie over hebt, kun je die wellicht kwijt bij de SubSniester-avond in het Magazijn. Zowel vrijdag- als zaterdagavond draaien hier een paar toffe dj’s.

Zaterdagavond kun je los op de deuntjes (of zeg gerust deunen) van Christian S en Tsepo. Een mooie combinatie tussen een gevestigde naam uit Keulen en een vaste vriend van het Magazijn. Fijne bijkomstigheid; met een Sniesterticket kom je gratis binnen. Zonder betaal je een tientje aan de deur.

Event

WFS Festival @ MOOOF

Op de Binckhorst gebeurt zaterdagmiddag in MOOOF iets bijzonders. Hier vindt het derde WFS Festival plaats. Dit festival draait om het Wave Field Synthesis-weergavesysteem, een systeem met maar liefst 192 speakers. Je kunt je wel voorstellen wat een geluid dat teweeg kan brengen. Verschillende componisten zullen hun speciaal voor dit systeem gecomponeerde stukken ten gehore brengen. Verwacht dus een hoop vernieuwende elektronische muziek. Het evenement is gratis.

Event

Jeangu Macrooy, Xillan @ Paard

Voor een soulvolle zondag kun je het beste in het Paard zijn. Hier treedt namelijk Jeangu Macrooy op. Dit jaar kwam zijn nieuwe plaat ‘Horizon’ uit, maar Macrooy timmert al langer aan de weg naar succes. Hij stond onder andere op festivals als Lowlands, Eurosonic en North Sea Jazz. Het belooft een swingende show te worden, met extra blazers en achtergrondzang van onder andere zijn tweelingbroer.

Diezelfde tweelingbroer, Xillan, verzorgt ook het voorprogramma. Deze singer-songwriter creëert samen met producer/drummer ZEP een geluid dat is geïnspireerd door zowel pop en r&b, als hiphop.

Event