Tientallen bands, 16 locaties, 2 dagen (plus een dag voor de kleintjes). Sniester 2019 belooft een uitputtingslag van jewelste te worden. En – uitzonderingen daar gelaten – de namen op het affiche zullen niet allemaal even bekend in den oren klinken. Uitputtingslag én ontdekkingstocht dus. Om te voorkomen dat men als een kat zonder kop over het festival dwaalt, heeft 3voor12 Den Haag een greep gedaan uit haar onuitputtelijke lijst met Haagse kenners. De volgende reeks vandaag met: Camiel Meiresonne, Magic Moon, Robin Dirksen en Janneke Nijhuijs.

Camiel Meiresonne

Als het ware de koning van Den Haag sloot Camiel Meiresonne met zijn band Son Mieux de nacht af op The LIFE I LIVE. Dat de frontman delivert wordt keer op keer bewezen. Dus waar o waar volgen wij hem naartoe op Sniester?

Amy Root

"Afgelopen Noorderslag sloot Amy Root de zaal af waar wij ook speelden en dat was één van de leukste elektronische live sets die ik in tijden heb gezien. Dansbaar maar zonder voor de hand liggende keuzes. Daarnaast heerlijk om twee guys helemaal op te zien gaan in hun muziek." (vrijdag)

Jo Goes Hunting

"Verslaafd geweest aan z’n eerste EP, vooral die banjo tune. Daarna is ‘ie mij een beetje kwijt geraakt, maar ik ben heel benieuwd naar waar z’n nieuwe materiaal heen gaat. Een muzikant die zich niet laat beperken door stijl of sound is een muzikant waar je altijd even moet gaan kijken." (zaterdag)

Henk & Melle

"Ik vind Henk & Melle los van elkaar twee van de meest interessante Haagse muzikanten, nu zijn ze ook nog eens samen muziek gaan maken. Toen ze met hun vorige plaat besloten om elk liedje in een tankstation te schrijven, heb ik genoten van hun verslagen. Heel relaxt om te zien dat de social media game van twee ‘oude’ mannen beter is dan die van de meeste jonge acts. Daarnaast zijn er weinig mensen die zulke eerlijke liedjes schrijven, ik durf het geloof ik nog niet." (zaterdag)

Weval

"Nieuwe plaat is weer briljant, misschien wel tofste elektronische act in Nederland op dit moment en eigenlijk al een paar jaar." (vrijdag)

TOUSCH

"Het werd tijd dat er weer een nieuwe Haagse rockband opstond, dit zou ‘m zomaar kunnen zijn. Toffe combinatie aan muzikanten en Natousch is podiumdier pur sang, super benieuwd!" (vrijdag)

Magic Moon

Rijdend op de segway lieten de mannen van Magic Moon zich alvast inspireren voor de ideale Sniester-route. Na een verhitte discussie leverde de psychedelische rockband een unaniem besluit. Wat mogen wij op onze tocht absoluut niet missen?

Drugdealer

"Nog nooit live gezien, maar heel veel moois van gehoord! Het rustigere psychedelische werk, met gave samenwerkingen (o.a. Weyes Blood & Ariel Pink). Focus-fluitjes en een band die de tijd neemt voor uitgesponnen nummers. Moet live nog beter zijn dan op album." (vrijdag)

Supersonic Blues

"Natuurlijk vergeten we de muziek uit ons eigen stadje niet. Supersonic Blues neemt je mee in een heerlijke fuzzy trip, met lekkere donkere riffs. Iets waar wij heel blij van worden. Live nog lekkerder dan op plaat, zoals op de laatste editie van Winterfest bleek!" (zaterdag)

Donna Blue

"Hele sexy, filmische sound. Zou niet misstaan in een Tarantino film. We zijn heel erg fan van dit soort muziek dat ons doet denken aan bijvoorbeeld Alexandra Savior, maar ook de wat rustige nummers van Arctic Monkeys. Daarnaast ook een pluspunt dat er zowel Engels als Franstalig wordt gezongen." (vrijdag)

Baskar

"Deze band hebben wij vorig jaar op Hipfest zien spelen. We hebben daar staan genieten van een hele zieke show met onverwachte instrumentale overgangen, daar houden we van! Daarnaast tof om te zien dat een aantal mannen van Birth of Joy, ook een geliefde band van ons, hierin vertegenwoordigd is. Hou je van goede orgelsolo’s, ga dan zeker kijken. De orgelsound van Baskar, holy fuck!!" (zaterdag)

The Grand East

"Zeker een van onze favorieten! Dus zeker gaan kijken! Qua sound ook zeker een inspiratiebron. Vooral live is het een ronkende machine waarbij de zanger als een dominee vol overtuiging de zaal keer op keer weet te bekeren. Heerlijke energie!" (zaterdag)

Janneke Nijhuijs

Als we alles wat Janneke Nijhuijs op muzikaal gebied doet moeten noemen, zitten we hier na Sniester nog. Het is namelijk een indrukwekkend rijtje, van de boel roeleren bij Popradar tot zingen bij Thijs Boontjes tot bassen bij The Deaf (bestaan die nog?), The Indien (bestaan die nog?), Smutfish en Komodo. Je zou dus kunnen zeggen: als iemand goede Sniester-tips kan geven, is het Janneke.

Baskar

"Ik heb Baskar nog niet gezien, maar als je deze groep muzikanten met elkaar in één ruimte zet dan moet er toch haast wel iets magisch gebeuren? Ik zou al gaan als drummer Bob in zijn eentje wat zou improviseren, of mocht organist Gert-Jan gewoon een beetje spelen wat er in hem opkomt." (zaterdag)

Someone

"Ik kan iedereen aanraden om de wereld van Tessa Rose Jackson a.k.a. Someone te betreden. Ik vind het zo cool hoe zij een abstracte kunstbeleving weet te verbinden aan haar heerlijke muziek zonder af te dwalen naar het vage en bovendien wil ik dat artwork aan mijn muur. Mocht dit toch te vaag op je overkomen, ga dan alsnog kijken. Ik heb het al gezien en ik zeg je: het is vet." (zaterdag)

Tim Knol & Blue Grass Boogiemen

"Ik volg deze fantastische samensmelting al een tijdje online en zou er bijna voor in een trein stappen om het elders te zien (ongelooflijk maar waar), ware het niet dat Sniester zo aardig is om ze hierheen te halen. Bedankt daarvoor! Je moet wel tegen het hoge bluegrass tempo kunnen, maar Tim trekt je makkelijk over die drempel als je die al had." (zaterdag)

Henk & Melle

"Naar Henk & Melle gaan is eigenlijk altijd een goed idee. Als je chagrijnig bent, liefdesverdriet hebt, als je zin hebt om te zuipen of gewoon als je effe niet weet wat je moet met al dat programma: ga dan maar naar Henk & Melle. Het lucht op en het verveelt nooit. Geen idee wat ze nu weer gaan spelen maar het zal wel weer te gek zijn." (zaterdag)

Ontdek nieuwe dingen

"Ja sorry hoor, ik ga toch even preachen. Trek je niks aan van al mijn tips en trek je eigen plan. Je kunt op Sniester zoveel goeie acts zien dat ik je nog het allerbeste kan aanraden om de Sniester Spotify playlist te beluisteren en iets verder te kijken dan de namen die je bekend voor komen. Ok, toch nog één serieuze tip: drink hoe dan ook een shotje in de Slèta."

Robin Dirksen

AVA NOVA staat dit jaar op zo'n beetje elk Haagse festival, zo ook op Sniester. De hype rondom de band van zangeres Robin Dirksen is echter volkomen terecht. De mix van hiphop, triphop en classic bubblegum-pop is uitermate catchy. Als belofte vroegen we Robin/AVA om haar favoriete Sniesternamen.

Mozes and the Firstborn

"Deze mannen heb ik ontdekt als voorprogramma voor Go Back To The Zoo een aantal jaar terug in het Paard en ze hebben mijn hart gewonnen met meezinger “I got Skills”. Echt een lekker bandje met goeie gitaarriffs en leuke podiumpresence. Ik heb een paar van hun songs nog altijd in mijn Spotify playlist staan." (zaterdag)

Callkoen

"Callkoen brengt een mooie mix van folk, ska en reggae en hun shows zitten vol energie. Doet denken aan Doe Maar van back in the day. Lekkere woordspeling ook in hun naam en logo, dat kan ik wel waarderen" (zaterdag)

Splendid

"All-time-favourite Scheveninger en dus stadsdeel-genoot Pat Smith als frontman. Dansbare, uplifting songs met een goede band op de achtergrond. Avondje dansen? Dat kan bij Splendid!"  (vrijdag)

GIAN

"In de gangen van de studio waar ik zelf opneem en schrijf heb ik al het een en ander kunnen horen en deze mannen have been cooking some gooood HipHop! Ik ben heel erg benieuwd naar de liveshow. Aan hun stijl en sfeer kan het niet liggen. Ze presenteren zichzelf op een hele stijlvolle fashionable manier. Heel erg benieuwd!"  (zaterdag)

AVA NOVA

"Nu neem ik toch even de vrijheid voor een beetje ongegeneerde zelfpromo want ook ik sta op Sniester dit jaar! En let me tell you: na het uitbrengen van menig single en de eerste EP dit jaar zijn wij alleen maar harder gaan werken en wij hebben een compleet nieuwe live show met allemaal nieuwe songs. AVA NOVA speelt een toffe mix van synthpop en hiphop en de op het eerste gehoor “easy listening” tracks hebben een zeer doordachte inhoud zowel tekstueel en instrumentaal. Dansen en luisteren, er is voor ieder wat wils! Tot op Sniester!"  (vrijdag) 

 

Sniester: 24, 25 en 26 mei. Op en rond De Grote Markt en het Paard. www.sniester.nl