Daar 'leg' je dan. Plastic bierglas in de hand, grasvlekken op je kont en de kleffe kroket vers achter de kiezen. Om de tien minuten pleurt er een lamme festivalbezoeker over je heen of krijg je een voetbal in je kanis. Maar jij geniet, daar in het gras. Je geniet van de bandjes én de mensen. Het "grootste gratis festival van Europa" heeft een totaal eigen gezicht. Een "Parkpop-gevoel" zou je het kunnen noemen. Voor het echte Parkpop-gevoel ben je komende zondag natuurlijk bij het Haagse Podium. Een stage dat door Musicon en HPC geprogrammeerd wordt. Wij bekijken de acts die komend weekend op dat podium staan.

The Rockababes

Een tikkie groen, zo zou je de Rockababes kunnen omschrijven. Want extreem veel informatie is er over deze band nog niet te vinden. "Hoi! Wij zijn The Rockababes en gaan niet van het podium af zonder een feestje te hebben gebouwd," leest de Facebookpagina. Met wat voor muziek dat feestje dan gebouwd gaat worden is nog een klein raadsel. Wel komt er binnenkort een single uit: Lost in de Crowd.  Wij laten ons verrassen! 

 

Haags Podium - 13:00 / 13:20

Icarius

Een heel groot stukkie bekender is Icarius. De metalband gooit al jaren hoge ogen, al wachten wij nog het moment af dat het echt gaat lopen voor de act. Denk bij Icarius aan A Day To Remember, Killswitch Engage en Stone Sour. Lees vooral even de bandbio's, zoekt die schrijver nog een een leuke vrijwilligersjob?  

Haags Podium - 13:45 / 14:15

Vrou.ka

Agh, programmeur-lievelingetjes Vrou.ka. Nog geen een seconde materiaal online, maar wel op elk fucking festival in de stad geprogrammeerd worden (guilty). Hoe komt dat? Omdat er een vuurtje rond gaat. Vrou.ka is uniek, dansbaar, vernieuwend en trekt altijd een hoop publiek. Terecht. Ga deze mix van Afrikaanse zang en droge beats checken. 

Haags Podium - 14:40 / 15:10

Banana Savannah

Iets waar ik persoonlijk een hekel aan heb? Verplichte publieksparticipatie. Wat zegt de Instagram van het Haags/Rotterdamse Banana Savannah? "Don't come around if you ain't gonna dance." Nou, dat maken we zelf wel uit! Gelukkig won deze act (70's funk met een Jungle By Night-randje) ons hart tijdens The LIFE I LIVE dit jaar. Dit wordt dansen. 

Haagse Podium - 15:35 / 16:05

Livin' Blues Xperience

Een tribute band?! Is het dan zo slecht gesteld met de Haagse scene? Nee. Want dit is geen tribute, dit is de real-deal. Of nou ja, een deel daarvan. Legendarisch frontman Nico Christiansen staat zondag namelijk gewoon op het podium. In 1986 zette Christiansen Livin' Blues voort onder de naam Livin' Blues Now, later startte hij de band New Livin' Blues met een nieuwe bezetting. Vanwege discussies over de naam Livin' Blues, besloot de band zich vanaf 2005 Livin' Blues Xperience te noemen. Dus. Livin' Blues Xperience it is (maar dan wel met een iets andere bezetting). 

Haags Podium - 16:30 / 17:10

Tumbleweed

Andere veelbelovende act uit de stad. Ultiem festivalfeestje dit. Toen Rinse en Ravian (Piñata) elkaar op tour in Curacao door een duikbril in de ogen keken, nadat ze 15 koralen dildo’s hadden opgedoken, wisten ze het zeker: “We moeten een nieuw bandje beginnen.” Lees het interview dat wij met Tumbleweed deden. 

Haagse Podium - 17:35 / 18:15

Folk Road Show

Winnaar van de The Hague Music Support award dit jaar. Deze niet stoffige folk-act, met staande drummer, tourt de hele wereld over. Niet zo gek ook, met leden uit o.a Nieuw Zeeland en Canada. Vorige maand kwam het mooie liedje Always The One uit. Bekijk die hieronder. 

Haags Podium - 18:40 / 19:20

Cookhouse

Zoete popliedjes, gespeeld door twee olijke broertjes en een volgzame band. Dat is precies wat het soms stormachtige Parkpop rond 20:00 uur nodig heeft, rust in de tent en genieten. Cookhouse bracht onlangs een EP uit en speelde daarmee veelvuldig op de Nederlandse radio. 

Haagse Podium - 19:45 / 20:25

Wilde Westen Records

Dat wordt proppen op het podium. Het Haagse hiphoplabel Wilde Westen Records is opgericht door Mo B en is de afgelopen jaren naar de top van de Nederlandse urbanscene doorgeschoten. Op het Haags Podium sluit het label af met een show van IliassOpDeBeat aka MocroBoomin (producer/dj bekend door Amerikaans-achtige trapbeats), Kingsize (Haagse rapper met oor voor kwaliteit), Illiass (op dit moment druk bezig met zijn debuutalbum) en Bartofso (geliefd om zijn bijdrage aan tracks van Mula B en LouiVos's debuutmixtape).

Haags Podium - 20:40 / 21:25