3voor12 Den Haag tipt, week 25 3voor12 Den Haag tipt, week 25

Parkpop, I Love Hiphop Festival, DIVERGE en meer

, Eric Hoetjes en Lone Mokkenstorm

In het Haagse is er altijd wel een optreden te zien, een dansje te doen of een een biertje te drinken. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Den Haag zorgt elke week voor een deskundige selectie van zes weekendtips. Zo weet jij altijd waar je je vrienden nu weer mee naartoe kunt slepen.

Je Bent Zelf Een Festival @ Theater aan het Spui

Je weet pas dat het festivalseizoen definitief is aangebroken, als je weekenddienst overstroomt van de festiviteiten. Deze donderdag kun je je festivalweekendje theatraal aftrappen met het Je Bent Zelf Een Festival. Top voor liefhebbers van theater en cabaret, maar ook de muzikale zintuigen kunnen er geprikkeld worden. Naast lokale held Pyke pronken er twee 'exotischere' namen op het muziekprogramma. De eigenzinnige indie van het Nijmeegse Waltzburg en de Nederlandstalige pareltjes van MEROL uit Dordrecht zullen ook zeker in de smaak vallen bij het Haagse publiek.

Evenement

DIVERGE @ PAARD

Ben je een avontuurlijke muzikale ziel die eens buiten het eigen hokje wil denken, maar het liefst wél binnen eigen contreien? Zoek niet verder, want DIVERGE is geschapen voor jou. De avond, die deel uitmaakt van Parkpop Downtown, serveert artiesten, ontwerpers en scheppers van buiten je safe zone regelrecht op je bord. Verwacht optredens van onder andere jazz- en r&b-held Roy Ayers en The Togo All Stars, maar ook een 'Kiki Function' (voguing-wedstrijd) met een punk-thema. Vreemde combi? Misschien, maar er is niks mis met een gevalletje 'go big or go home.'

Evenement

Amsterdam Faya Allstars @ De Zwarte Ruiter

Wie zin heeft in een gratis feestje laat op de avond, of wie gewoon goede herinneringen heeft aan een optreden van deze band in de SuperMarkt jaren geleden, kan zich vrijdag het beste naar de Zwarte Ruiter spoeden. Als deel van Parkpop DownTown treden de Amsterdam Faya Allstars hier namelijk op. De band bestaat uit bandleden van onder andere The Toasters, Damian en Ziggy Marley, Alain Clark en The Beatbusters. Hun Jamaicaanse jazz, latin, reggae en surf is al dikwijls in de smaak gevallen in binnen- en buitenland. Een betere manier om in zomerse sferen te komen, is er dit weekend dus niet.

Evenement

I Love Hiphop Festival @ Paard

De I Love Hiphop week is een jaarlijks terugkerend fenomeen in Den Haag. Van comedynights tot masterclasses, alles wordt aangeboden tussen 20 en 24 juni. Op zaterdag wordt in het Paard de climax bereikt. Met optredens van onder andere grote namen als Hef, Lijpe  en Kevin zal het festival afgesloten worden. Althans, op Parkpop staat nog een I Love Hiphop stage voor de echte puristen, dus daar kan iedereen met een kloppend Hiphophart deze zondag nog terecht.

Evenement

Raggatron: King Shiloh Soundsystem, Legowelt en meer @ Whoosah

Een dansfeestje voor iedereen, dat moet Raggatron worden. Vrijwel ieder dansbaar genre is vertegenwoordigd en de Whoosah is helemaal klaar om door het geluid te gaan. Van techno tot dub, van reggaeton tot deephouse, alles komt langs. De opmerkelijkste aanwezige is natuurlijk King Shiloh Soundsystem, die met een gigantisch apparaat de menigte in korte tijd in een kolkende massa kan veranderen. Als dit niet een van de interessantste feestjes wordt, weten wij het ook niet meer.

Evenement

Parkpop @ Zuiderpark

Het grootste festival van Den Haag, of in elk geval het bekendste; Parkpop. Ieder jaar begeven hordes mensen zich naar het Zuiderpark voor het jaarlijkse middle-of-the-road feest. Dit jaar kan er genoten worden van lokaal talent als Tumbleweed, Vrou.ka en Icarius op het Haagse Podium. Daarnaast spelen er ook zat grote namen. Bløf, De Jeugd Van Tegenwoordig en The Fratellis komen allemaal naar het Zuiderpark. Zoals gebruikelijk is 3voor12 Den Haag er ook voor een live-verslag.

Evenement

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag