3voor12 Den Haag tipt, week 10 3voor12 Den Haag tipt, week 10

Rowine, Planet Warehouse en The Howlin'

, Lone Mokkenstorm & Bart van Gent

In het Haagse is er altijd wel een optreden te zien, een dansje te doen of een een biertje te drinken. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Den Haag zorgt elke week voor een deskundige selectie van zes weekendtips. Zo weet jij altijd waar je je vrienden nu weer mee naartoe kunt slepen.

Cookin' Jazz: Jesters @ Regentenkamer

Geen kaartje voor Jacqueline Govaert? Of gewoon toe aan iets heel anders op donderdagavond? Fiets dan langs bij de Regentenkamer. Elke donderdag is het daar avond voor jazzmuziek: Cookin' Jazz. Entree is helemaal gratis, en voor een tientje krijg je nog te eten ook. Deze week met Jesters. En later op de avond kan je voor 15 euro luisteren naar Simon Rigter. En dat op internationale vrouwendag.

Evenement

AVI ON FIRE & The Howlin' @ Paard

AVI ON FIRE trekt met The Howlin’ door het land. Vrijdag stopt deze Double Down Tour in Den Haag. Voor Bram Wesdorp (we spraken hem laatst nog) van AVI is dit optreden als thuiskomen. Als je goed luistert hoor je ongetwijfeld wat nieuw indie-materiaal langskomen van het nog te verschijnen album.

The Howlin' is inmiddels goed geoefend in het combineren van soul, blues en alternatieve invloeden. De Amsterdamse groep rond Joël Garthe is daarmee een leuke aanvulling om de avond compleet te maken. Twee optredens op een avond: haal nog snel je kaarten.

Evenement

Rowine - Album Release @ Paard

Een album van Rowine. Je kan je muziek stilletjes op het internet slingeren, je kan het ook een podium in het Paard geven. Daarom brengt Rowine haar album Jade (Antilounge Records) vrijdagavond daar uit. Verwacht bijzondere 'field recordings' in een jasje van diepe bassen en meeslepende beats.

Behalve Rowine staan ook Wg@eet en Marric op de line-up. De laatste twee verzorgden een remix op het album. DJ Kipkillah vult de gaten en sluit de avond af.

Evenement

Dag in de Branding @ Korzo Theater / Electriciteitsfabriek

Vier keer per jaar presenteert Dag in de Branding een prachtprogramma aan grensverleggende jazz, klassieke muziek en electronica. Zaterdag vindt alweer de zevenenveertigste editie plaats. De Haags geschoolde pianiste Saskia Lankhoorn heeft de programmering voor haar rekening genomen. Op de planning staan onder andere de Sloveense jazzpianiste Kaja Draksler en Ensemble Klang uit Utrecht. 

Lees meer

Optimo, Legowelt e.a. @ Planet Warehouse

Stiekem is Den Haag nog een beetje aan het bijkomen van de eerste editie, maar zaterdag is het dan toch echt weer zover: Planet Warehouse opent wederom zijn deuren. Deze keer haalt Pip het Schotse DJ-duo Optimo naar de stad, bekend van de voormalige legendarische gelijknamige clubnacht in Glasgow. Ook de Haagse Legowelt, Porto Verde en Daan Kruijt en Upsammy uit Utrecht staan op het programma voor wat alleen maar een megashow kan worden in de enorme loods op de Binkhorst.

Evenement

Storks Instores: Aysia Gaakeer @ Bar en Zo

Even wakker worden op de vroege middag? Zondag kun je bij Bar en Zo onder het genot van een kopje koffie genieten van een optreden van de Haagse R&B en soulzangeres Aysia Gaakeer. Samen met Jutta Daems brengt ze zowel eigen werk als covers ter gehore. Het optreden is deel van de concertserie 'Storks Instores', waarin je deze maand lokaal talent kunt ontdekken op de leukste plekken in de stad.

Evenement

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag