Plein Open en Besturingsfest verder als Submarine Festival

Duik diep in de undergroundscene

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het Plein Open festival en Besturingsfest smelten samen tot een nieuw festival. Op een nieuwe locatie rond De Besturing en bierbrouwerij Kompaan wordt het publiek uitgenodigd om zich te laten onderdompelen in de undergroundscene van Den Haag en de rest van Nederland. De bezoeker kan een breed scala aan alternatieve muziek verwachten op meerdere binnen- en buitenpodia, en dan vooral bands en acts die je niet snel zult zien op de andere Haagse festivals. Ook de aankleding van het festival zal zich laten inspireren door die van een onderzeeboot. Met Submarine Festival komt hiermee een einde aan twintig jaar Plein Open.

Eén van de redenen voor het ophouden van Plein Open is dat door de bouwwerkzaamheden op het Spuiplein (waar het festival normaliter gehouden werd) de ruimte voor een grootschalig festival beperkt is geworden. De locatie rond De Besturing en Kompaan wordt gezien als een goede vervanger. Plein Open stond in de afgelopen jaren bekend als een festival dat de onbekendere bandjes een podium gaf, ook was er de samenwerking met labels als Antilounge. In 2014 ging de editie niet door vanwege de aantaande verbouwing op het Spuiplein en in 2015 werd het festival vanwege noodweer verplaatst naar het Paard van Troje. 

De eerste editie van het Submarine Festival wordt gehouden op zaterdag 23 juli. Binnenkort wordt de line up bekend gemaakt. 3voor12 Den Haag is natuurlijk aanwezig voor een verslag tijdens het festival. Voor nu kunnen we nog even nagenieten van de afgelopen jaren: