Sfeerverslag Plein Open 2012

Publieksreacties en de leukste foto's

Marije Pluym, Annelies van Es, Frank Veldkamp en Loïs Koot | Foto's: Karin Buinenberg, Jan Rijk, Peter Nuijen, Eefje Lammers, Peisam Tsang, Samantha Stauttner en Ramond Jaggessar ,

Tijdens Plein Open is het publiek minstens zo belangrijk als de optredende bands. 3voor12 Den Haag keek rond, peilde de meningen en kijkt terug op een succesvolle editie van Plein Open.

De verslaggevers van 3voor12 Den Haag hebben een aantal bezoekers, bandleden en andere aanwezigen gevraagd wat ze van Plein Open vonden.

Robin (rechts) speelt in Charlie’s Jam en heeft Plein Open om 13.00 uur geopend. Nu staat hij samen met Brian te genieten van de muziek. "En het gratis bier dat hij als artiest krijgt", zegt Brian lachend. De mannen vonden het vorig jaar ook erg gaaf, maar wel jammer dat het toen zo regende. "De sfeer op Plein open is altijd relaxed. Je loopt een beetje heen en weer en kijkt dan of je het wel of niet wat vindt", vertelt Brian. Robin: "Het optreden van Charlie’s Jam ging ontzettend goed. Vanaf het podium was te zien dat iedereen enthousiast was. We werken vanuit jams, dus we werken vanuit het moment." De bandleden vonden het publiek zo leuk, dat ze de jus d’orange met wodka niet onder elkaar verdeelde, maar samen opdronken met het publiek.

Menno en Billy komen uit Den Haag. Billy heeft vandaag achter de bar gewerkt tijdens het festival. Menno: "Ik ben eigenlijk hier, omdat ze vandaag achter de bar gewerkt heeft en er zijn ook wat vrienden van me. Het optreden van Atlantic Attraction vond ik heel erg goed, al was Fexet ook leuk". Billy daarentegen: "Ik vond Dead Fish FM juist heel erg goed!" 

Ben van Es uit Scheveningen is vandaag speciaal voor familie naar het Spuiplein gekomen. Maar dat is niet de enige reden: "ik ben zeer benieuwd naar de nieuwe aanwas van Haagse bandjes. En ik ben het huis uitgeschopt door mijn meisje, die moest het huis schoonmaken!". 

Leontine is net gearriveerd op het festivalterrein. Ze komt speciaal voor Monomyth: "Dat moet heel vernieuwend zijn". Ook Attlantic Attraction staat op het programma: "Daar speelt een collega in."

 

Kees en Romando, respectievelijk uit Den Haag en Zuid-Afrika, zijn voor de gezelligheid op het Spuiplein: "Niet voor de herrie die ze nu draaien". Kees vond Atlantic Attraction wel aardig, maar komt niet speciaal voor een bepaalde band. "Ik woon in het centrum, leuk dat er wat georganiseerd wordt. Ik ga altijd kijken, voor nu met dit mooie weer! Ook al is het niet mijn muzieksmaak".

Volgens Tracey heeft de organisatie een foutje gemaakt door Charlie's Jam het festival te laten openen. "Die hadden ze later op de avond moeten programmeren."  

Natousch komt net het Spuiplein oplopen en kent eigenlijk geen enkele artiest die hier optreedt. "Vanavond ga ik sowieso naar De Kraaien en Ed zou ik ook wel willen zien, maar verder kijk ik wel waar ik naar toe ga." Het valt Natousch op dat er veel gothics en alternatievelingen lopen. "Dit is normaal ook hun chillplek en dit is wel echt een festival voor ze.” Gelukkig dat het weer meezit, want anders was Natousch niet gekomen.

Adriano: "Ik kom speciaal voor Mono-Anime. De muziek ken ik van YouTube. Voor de rest heb ik nog niets gezien, ik woon hier in de buurt van het Spuiplein en kan het van huis uit allemaal horen, maar hiervoor wil ik wel mijn huis uitkomen".

"Ik kom speciaal voor Nature In A Box", vertelt Irene (links) lachend. "Maar dat komt ook omdat mijn vriendje de drummer is." Samen met Lara is ze naar Plein Open gekomen en dit is de eerste keer dat ze hier komen. "Misschien dat we wel eens eerder er zijn geweest, maar toen wisten we niet dat het Plein Open was", zegt Lara. Het weer zou de twee vriendinnen niet tegenhouden. Dan hadden ze gewoon een paraplu en regenjas meegenomen.

Flavie en Lucie komen uit België, laten zich verrassen en spreken Frans, Engels en Vlaams door elkaar heen: "Fexet was gaaf, Dead Fish FM vonden we ook wel leuk en Nature in a Box ging ook wel. En we wachten op Atlantic Attraction. Alleen van Fexet hadden we wel eens gehoord. We blijven tot het einde van de avond, lekker chillen".