Haags Popnieuws: week 50

Wat is er toch allemaal aan de hand in de stad?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

In de stad van vrede, recht en rock n' roll lijken muzikanten nooit te slapen en altijd bezig te zijn. Nieuwe hitjes, nieuwe releases, festivals met nieuwe namen, videoclips, break-ups en reünies zijn aan de orde van de dag. De redactie van 3voor12 Den Haag wordt dan ook bedolven onder persberichten, nieuwtjes en tweets. Hieronder staat het laatste belangrijke nieuws, kort en bondig.

25-08-2016 AAPNOOTMIES in Sena Performers POPnl Award 2016

Aanstaande zaterdag 27 augustus vindt in de Melkweg Amsterdam de Sena Performers PopNL Award 2016 plaats. Aan deze door de Sena georganiseerde bandcompetitie doen 14 bands mee die geselecteerd zijn door verschillende popinstellingen. Den Haag wordt hierin vertegenwoordigd door de Nederlandstalige indiepopband AAPNOOTMIES. Vorig jaar werd de competitie gewonnen door The Brahms.

Gratis met de bus van en naar de Melkweg? Het Haags Pop Centrum heeft een bus ter beschikking gesteld die van en naar de Melkweg rijdt. De bus vertrekt om 16:30 uur vanaf het busplatform van Den Haag Centraal en is daar rond 00:30 uur weer terug in Den Haag. De bus én entree van de Melkweg zijn gratis. Lijkt het je leuk om mee te gaan in de bus? Stuur dan een e-mail naar info@fifteensteps.nl met je naam, e-mailadres en telefoonnummer. 

 

22/08/2016 - 'Ride' Nieuwe single Son Mieux

Het volle festivalseizoen van Son Mieux wordt afgesloten met een nieuwe single plus videoclip. De premiere van het liedje 'Ride' was vorige week tijdens de radioshow van Frank van der Lende op 3fm, nu is ook de clip (met veel familie en vrienden) te zien op Youtube. Son Mieux staat in september nog op het Stadsfestival Zwolle, Bredabarst en Kadepop (geen Kaderock!) in Groningen. 

15-08-2016 NotInMyBackyard festival maakt line-up bekend.

Op zaterdag 27 augustus wordt de vijfde editie van het gratis toegankelijke NotInMyBackyard festival gehouden. Tijdens deze editie staan o.a. Ed Struijlaart en Mik Adrian op het podium. Het tijdschema is inmiddels ook al bekend gemaakt. Meer informatie kun je vinden op de website van het festival. 

18.30 uur Ed Struijlaart
19.30 uur Nynde
20.30 uur Fexet
21.30 uur DICHTER-rapper/woordkunstenaar (Rotterdam)
22.30 uur Mik Adrian

10/08/2016 - Volledige programma Geluid van Loosduinen bekend

De organisatie van het Geluid van Loosduinen heeft vandaag de rest van haar programma bekend gemaakt. Met MY BRAINBOX ft. Jan Akkerman & Bert Heerink, harmonievereniging Tavenu, Deyone Guiseppi, DJ Jimmy-D, Ickwell Ensemble, MILES AHEAD ElectriX ProjeXt en The Hellhounds is het programma compleet. De presentatie van het hoofdpodium is in handen van Bas Muijs, die in zijn jeugd een lange tijd in Loosduinen heeft gewoond. Het rondreizende gezelschap van La Karavana zorgt voor straattheater. Vorige maand werd bekendgemaakt dat Emmaly Brown, Mushroom Mosis, The Clarks, Joes Boonen en de Loosduinse Rapcrew Justin, Quincy, Fatima, Soufiane en Yassine ft Youstoub optreden op de vierde editie van Het Geluid van Loosduinen.
 

08/08/2016 - Rockstone Sessions tikt de miljoen views aan

De iconische stickers

De iconische stickers

Het Haagse Rockstone Sessions heeft op Youtube de miljoen views aangetikt. Vijf jaar geleden begonnen de twee broers Boulas met het filmen en opnemen van artiesten. Inmiddels heeft het productiebedrijf honderden grote (en kleine) namen voor hun camera's gehad. Het best bekeken filmpje in de afgelopen jaren is de sessie met Alex Vargas. Maa Rockstone filmde de afgelopen jaren grote namen als Dry The River, Taymir, Kensington en James Vincent McMorrow (en ruilde de redactie ook nog eens een ei met Diplo). Op het youtube kanaal van het bedrijf staat een playlist met de favoriete sessies van de mensen achter Rockstone. 

02/08/2016 - Parkroad Café: Nieuw muziekcafé in de Haagse binnenstad

De Haagse binnenstad is vanaf oktober een nieuw radio-, media- en muziekcafé rijker: Parkroad Café. Het café wordt opgericht door muziekproducent Erik Kuylaars en presentator en radiomaker Fred Zuiderwijk. Het café wordt het tastbare broertje van het radioprogramma Parkroad Café, een muziekprogramma op Radio West. Het café zal vanaf oktober gevestigd zijn in de Korte Nobelstraat, in het pand waar voorheend De Hardans zat. In de kelder komt een podium In het AD vergelijkt Zuiderwijk de kelder met de kelder van The Cavern, de legendarische club waar The Beatles hun eerste stapjes maakten. Bezoekers van Parkroad Café kunnen met koptelefoons hun favoriete muziek luisteren via een digitale jukebox. Het café wordt in oktober geopend.