FOLKFEST voor het eerst naar Den Haag

Vier internationale bands maken opwachting

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Op zondag 27 november komt het Europese folkrockfestival voor het eerst naar Den Haag in het Paard van Troje. De editie staat in het teken van de volgende bands: Fiddler's Green, Uncle Bard & the Dirty Bastards, Smokey Bastard, The Moorings, Bunch of Bastards en Pyrates. Een hoop bastards dus.

De hoofdact van het FOLKFEST zijn de Duitse speedfolkrockers van Fiddler’s Green. De heren hebben al naam gemaakt in Nederland en staan bekend om de feeststemming die zij creëren. Naast de Duitsers strikt FOLKFEST ook de Italiaanse folkrockband Uncle Bard & the Dirty Bastards. Zij gaan mee in het tempo van onze oosterburen en zullen een “Folk’n’roll” optreden verzorgen. Ook de Britten zijn weer vertegenwoordigd met Smokey Bastard. De Britse band gooit het opgebouwde tempo nog iets omhoog met snelle accordeondeuntjes en banjo riffs, echte punkfolk. Maar er is ook aandacht voor de traditionele folkliefhebbers met het Franse The Moorrings.

Uiteraard spelen er ook Nederlandse bands op deze Nederlandse editie. De Pyrates zullen met hun zeemansliederen deels voor de Nederlandse inbreng verzorgen. Het andere deel doen de leden van Bunch of Bastards. Deze Hollanders zijn onder andere geïnspireerd door Flogging Molly en Dropkick Murphys waardoor je weet wat je kunt verwachten.

Omdat het festival al vanaf 15:00 van start gaat is er in het tijdschema rekening gehouden met hongerige festivalgangers met een speciaal combiticket krijg je toegang tot het festival én een speciaal Iers diner bij Hoender & Hop. Hiervoor zijn slechts een beperkt aantal tickets dus houdt daar rekening mee.