Seaven Seas Festival in de Nieuwe Regentes

Muziek en dans zorgen voor interculturele verrijking

Redactie 3voor12 Den Haag ,

CultuurSchakel organiseert op zaterdag 26 november de eerste editie van het Seven Seas Festival in Theater De Nieuwe Regentes, Den Haag. Dit festival, met een goed gevuld middag- en avondprogramma, verkent en onderzoekt werelddans en wereldmuziek in de vorm van een seminar en workshops. De dag wordt omlijst met live optredens, eten, dj’s, films en een expositie.

Het festival trekt alles uit de kast om het publiek de hele dag bezig te houden en ze de culturele verschillen maar ook verrijkingen bij te brengen. Het programma is dan ook erg divers en biedt allerlei mogelijkheden aan.

Zo geeft Dr. Martin Stokes in de seminar Werelddans en Wereldmuziek in Nederland een lezing die in het teken staat van het multicultureel burgerschap en muzikale vooruitzichten. Voorafgaand aan de lezing kun je de Panels en Parels bezoeken. Dat zijn praktijkvoorbeelden van immigranten en hun culturele bagage die beïnvloed zijn door Nederland.

Het Seven Seas Lab toont en repertoire dat is samengesteld door een aantal jongen talenten die zijn voortgekomen uit artistieke ontmoetingen en een aantal professionele coaches. Uiteraard zijn er ook meerdere workshops die in het teken van dans staan. Het aanbod varieert van Noord-Indiase Kathak tot Afrikaans trommelen.

Het avondprogramma bestaat uit de Stars of the Seven Seas. Haagse talenten uit de wereldmuziek en werelddans: een reis door de continenten langs de Seven Seas. Van klassiek tot modern, van volks tot fusion.

Het festival biedt ook extra’s zoals een gratis bezoek aan de Pat Thomas & Kwashibu Area Band in het Paard van Troje en een pop-up expo van het Haags Historisch museum ‘De sari en andere internationale mode in Den Haag, nu en vroeger’.

Op zondag 27 november vervolgt en eindigt het festival met de ‘Global Dance Discovery Day’ een ontdekkingstocht met tango, flamenco, Bharata Natyam & oriëntaalse (buik)dans met workshops en een voorstelling. Voor alle dansreizigers die nieuwsgierig zijn naar nieuwe ‘travel steps’.