3voor12 Den Haag weekendagenda (week 9) 3voor12 Den Haag weekendagenda (week 9)

Alle tips voor een muzikaal weekend

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag weekendagenda (week 9)

Alle tips voor een muzikaal weekend

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het weekend staat weer voor de deur en met twee festivals, het HPC Winterfest en het F.A.S.T. End of Winter Festival, is er genoeg te doen. Maar er is meer. Zo kun je bijvoorbeeld vanavond naar een nieuwe editie van Planet ∆ in De Vinger of op vrijdag naar de EP-presentatie van Rät N FrikK of het The Ex Festival in Paard van Troje. Op zaterdag is er bovendien een nieuwe editie van Quite Quiet in het Scheltema in Leiden.

Van noise tot melodische post-pop, dat is wat je kunt verwachten bij deze editie van Planet ∆ in De Vinger. Drie live acts staan er op het programma; het Haagse duo Tears & Marble, de in Den Haag wonende Franse producer Dominique Manu en de Deens/Italiaanse Francesca Burattelli. Dj-sets zijn er van Klankman en CO9 (G∆RTM∆LEN). De aanvang is 21.00 uur, gratis entree.

De Nederlandse band The Ex bestaat 34 jaar en viert dat met het The Ex Festival, waarmee verschillende poppodia worden aangedaan. Op vrijdag 28 februari staat Paard van Troje op de agenda. Verwacht een eigenwijze en avontuurlijke avond vol nieuwe opwindende bands, improvisatielegendes en Ethiopische muzikanten en dansers. Naast The Ex zelf staan op het programma: Sonic Youth's Thurston Moore, de Ethiopische Amzari groep Fendika, drummer Han Bennink en freejazz saxofonist Peter Brotzmann, rauwe shoegaze noise formatie Space Siren, de enthousiast eigenwijze Franse no-wave popband Chocolat Billy en de Engelse prettig gestoorde lo-fi post-punkers Trash Kit.

Duo Rät N FrikK bracht afgelopen maandag de nieuwe EP ‘Yes Sensei’ uit. De releaseparty vindt vrijdag 28 februari plaats in 330live. Verwacht een flinke dosis bass music met behalve Rät N Frikk zelf ook Adder en Ducked Ape op het programma. De avond gaat om 23.00 uur van start en de entree is gratis.

In Leiden kun je zaterdagmiddag 1 maart terecht voor een nieuwe editie van QuiteQuiet. In het Scheltema brengt de Rotterdamse singer-songwriter Margriet Sjoerdsma een ode aan de in 1996 overleden zangeres Eva Cassidy. Cassidy werd pas na haar dood bekend, met name door het prachtige album ‘Songbird’ waarop zij ontroerende versies doet van ‘Fields of gold’, ‘Autumn leaves’ en ‘Songbird’. De aanvang van QuiteQuiet is 14.00 uur en de entree 15 euro.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag