3voor12 Den Haag weekendagenda (week 7) 3voor12 Den Haag weekendagenda (week 7)

Alle tips voor een muzikaal weekend

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag weekendagenda (week 7)

Alle tips voor een muzikaal weekend

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Er staat ons een overvol muzikaal weekend te wachten. Donderdagavond beginnen we meteen goed met de tweede editie van Stukafest Den Haag, het studentenkamerfestival, en op vrijdag presenteert Danella Smith haar EP in het Paardcafé. Op zaterdag wordt het lastig kiezen, want dan kun je onder andere naar singer-songwriter festival Song From The Deep en naar de afsluitende show van de clubtour van Jam de la Crème.

De tweede editie van Stukafest Den Haag vindt plaats op donderdag 13 februari. Vanaf 18.00 uur kun je terecht bij Theater aan het Spui voor de Stukahap en een optreden van iLL Skill Squad. Om 20.30 uur beginnen de optredens in de studentenkamers van onder andere Marike Jager, Woot, Prinsenkind en Mama Franko. Een aantal shows is al uitverkocht; Mama Franko en Marike Jager in de eerste rond en Woot in de tweede en derde ronde. Kaarten zij te koop via de website van Stukafest. De afterparty vindt plaats in de SuperMarkt met onder andere Project Bongo en Boehmer.
 
De Haagse singer-songwriter Danella Smith (geboren in Namibië) verhuisde in 2012 naar de hofstad om haar passie voor muziek te volgen. Ze formeerde een band met Haagse muzikanten Dimitri Vlaanderen en Brian Uphus en presenteert vrijdag 14 februari, op Valentijnsdag, haar eerste EP in het Paardcafé. Eerder dit jaar werd zij nog genomineerd voor drie THISSAwards in de categorieën Best Recorded Performance (Female vocalist), Best Non-English Language Son en Best Original CD Packaging. De aanvang is 20.30 uur, gratis entree. Na afloop draait dj-duo The Sissies.
 
Op zaterdag 15 februari is er in De Nieuwe Regentes een nieuwe editie van singer-songwriterfestival Songs From The Deep, georganiseerd door singer-songwriters Julie Scott en Gisen. Op het programma staan optredens van Suzanne Ypma (XOXO, Pitch Blond), Simone Toet, Dassuad, Neda Boin, Arthur Adam en Merlijn Nash. De aanvang is 19.45 uur, de entree 10 euro (inclusief drankje).
 
In de kleine zaal van Paard van Troje komt zaterdag 15 februari de eerste clubtour van Jam de la Crème ten einde. De afgelopen weken tourde het collectief door Nederland met optredens in onder andere Melkweg, Atak, Luxor Live, Ekko en Patronaat. Het kan natuurlijk niet anders dat Den Haag de eindhalte is. De line-up bestaat onder andere uit Marcel Veenendaal (DI-RECT), Linda van Leeuwen (Bombay Show Pig), Satindra Kalpoe (Relax, Kern Koppen), Thijs Schrijnemakers (Orgel Vreten) en Patrick Schmitz (Splendid). Om 20.00 uur wordt er afgetrapt en de entree is 11 euro.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag