3voor12 Den Haag weekendagenda (week 5) 3voor12 Den Haag weekendagenda (week 5)

Alle tips voor een muzikaal weekend

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag weekendagenda (week 5)

Alle tips voor een muzikaal weekend

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het weekend staat weer voor de deur, en dat betekent dat je weer fijn kunt genieten van toffe concerten in de regio. En die zijn er ook dit weekend weer genoeg. Zo kun je donderdagavond naar Goran Bregovic in de Dr. Anton Philipszaal, kun je op vrijdag naar de albumpresentatie van Rosie in de SuperMarkt en de eerste editie van Huize Tech Café in PIP. Nog geen genoeg? Dan kun je zaterdag ook nog naar NOZEM in HOOP.

Op donderdag 30 januari geeft Goran Bregovic een concert in de Dr. Anton Philipszaal. De muzikant/componist vluchtte tijdens de oorlog uit Joegoslavië en woont tegenwoordig in Parijs en Belgrado. In de show vernoemd naar zijn nieuwe album ‘Champagne for Gypsies’ brengt hij met zijn Wedding and Funeral Band een hommage aan de zigeunermuziek. De San Francisco Chronicle sprak over ‘a musical spectacle unlike anything else’. De aanvang is 20.15 uur en de entree is vanaf 27,50 euro.
 
In de SuperMarkt kun je vrijdag 31 januari terecht voor de albumpresentatie van Rosie. De Haagse formatie maakt stevige rock met een dikke knippog naar de sound van AC/DC ten tijde van de albums ‘High Voltage’ en ‘Power Age’. Rosie presenteert deze avond alweer het zevende album, ‘Back Again’. Het is het eerste uitgebrachte werk met de nieuwe zanger Hans Philipsen. Zanger en oprichter van de band Arjen Thielsch overleed in 2009 en een jaar later besloot de band door te gaan met Philipsen. Nu, na drie jaar live optreden, is er het eerste album. De aanvang is 21.00 uur en de entree is 6 euro.
 
Op vrijdag 31 januari opent Huize Tech Café haar deuren, een nieuw Haags concept, waarbij PIP wordt omgetoverd tot één grote woonkamer: een knusse en intieme plek waarin je op ontdekkingstocht wordt genomen door de wereld van elektronische muziek, in een combinatie van entertainment, cultuur en art. Van melodieuze deephouse tot stampende techno. Op het programma staan Klankarbeit (live), Secunda, Stun&Rijben, Mr. Belt & Wezol en About:Blank b2b AIPA. De avond gaat om 22.00 uur van start. Als je niet op de gastenlijst staat (door jezelf op aanwezig te zetten in het Facebook-evenement) of niet voor 00.30 uur binnen bent, betaal je 5 euro entree aan de deur.
 
“Volwassen housemuziek met een guur randje die blijft hangen als de geur van een tweetactmotor in een houten schuurtje”, dat is waar clubavond NOZEM voor staat. In Sociëteit HOOP kun je zaterdag 1 februari terecht voor een nieuwe editie. Op het programma staat onder andere De Sluwe Vos. Zijn optreden op Noorderslag werd door 3voor12 verkozen tot de beste van dat weekend. Daarnaast geven ook Frits Wentink, Justin Verkijk, David Wagemaker en Melvin Julius acte de présence. Aanvang is 23.00 uur, entree 8 euro (5 euro vvk).
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag