3voor12 Den Haag weekendagenda (week 21) 3voor12 Den Haag weekendagenda (week 21)

Alle tips voor een muzikaal weekend

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag weekendagenda (week 21)

Alle tips voor een muzikaal weekend

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het weekend staat weer voor de deur. En wat voor een! De komende dagen staan vol muzikaal vertier. Zo kun je op vrijdagavond naar de EP-presentatie van Mister Pretty in het Paardcafé om de Zweedse hardrockband Greenleaf in Musicon. Op de Grote Markt vindt zaterdag de Surf & Turf BBQ plaats en zondag organiseert Rewire een matinee concert van Douglas Dare in Zaal 3. Vanaf maandag kun je weer bijkomen.

Mister Pretty bestaat uit enkele leden van Charmin’ Quarks, een band die vanaf de jaren ’90 veelvuldig op de Haagse podia en festivals te zien was, en maakt muziek geïnspireerd door bands als Black Rebel Motorcycle Club, Neil Young, The Black Keys, White Denim, Soulwax en Weezer. De band besloot na een periode van schrijven en spelen een aantal nummers op te nemen in de Basementstudio, met resultaat de vijf nummers tellende titelloze EP. De presentatie van de EP vindt vrijdag 23 mei plaats in het Paardcafé met support van High on Drums en Parades. Aanvang 20.30, gratis entree.
 
Ben je meer van het hardere werk dan kun je vrijdagavond ook naar Musicon, waar de Haagse platenzaak Vinyl Grove weer een avond geprogrammeerd heeft. Dit keer met de Zweedse psychedelische hardrockband Greenleaf. Moddervette hardrock met machtige riffs, een flinke dosis psychedelica en stonerrock zijn de ingrediënten van deze band met (ex-)leden van Dozer, Demon Cleaner, Lowrider en Truckfighters. Eerder deze maand verscheen het vijfde album 'Trails & Passes'. Het voorprogramma wordt verzorgd door de instrumentale stonerrockband Tank 86. De avond begint om 21.00 uur, de entree is 12 euro (9 euro vvk).
 
Zaterdag 24 mei kun je op de Grote Markt aanschuiven voor de Surf & Turf BBQ. Surf, reggae, ska, zomer, zon, oldtimers en natuurlijk een uitgebreide barbecue. Uiteraard is er een uitgebreid muzikaal programma. Zo prijken onder andere de Amsterdamse Surfband The Phantom Four, de Amerikaanse rocksteady formatie The Void Union en de Belgische reggaeband Bottle of Moonshine op de lijst met bands. Ook zal VaVoom huisband The Tiki Heads niet ontbreken. Het festival gaat om 16.00 uur van start en is gratis toegankelijk.
 
Het Haagse Rewire Festival organiseert zondagmiddag 25 mei een matinee concert van Douglas Dare, waarvan de muziek in het straatje van Antony and the Johnsons, Nils Frahm en James Blake past. De Engelse singer-songwriter tourde al met Ólafur Arnalds en Nils Frahm, bracht een EP uit, ‘Seven Hours’, en presenteerde deze maand zijn debuutalbum 'Whelm’. Het concert vindt plaats in Zaal 3 (De Constant Rebecqueplein 20a) e gaat om 15.00 uur van start. De entree is 10 euro (7 euro vvk).
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag