3voor12 Den Haag weekendagenda (week 20) 3voor12 Den Haag weekendagenda (week 20)

Alle tips voor een muzikaal weekend

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag weekendagenda (week 20)

Alle tips voor een muzikaal weekend

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Hoewel de temperaturen dit weekend flink op kunnen lopen, is er toch genoeg reden om binnen te zitten en van muziek te genieten. Donderdagavond gaat in Leiden het driedaagse CultuurBarbaar Festival van start, vrijdag is er het Haagse Incrowd feestje in de SuperMarkt, op zaterdag presenteert Cookie and the Crunch haar nieuwe EP en geven My Brightest Diamond en Residentie Orkest een gezamenlijk concert in Paard van Troje.

Donderdag 15 mei gaat de derde editie van het CultuurBarbaar Festival van start. kunst- en muziekfestijn duurt tot en met zaterdag 17 mei en vindt plaats op verschillende locaties in Leiden. Op de donderdag is Scheltema Leiden de locatie met op het programma optredens van Cairo Liberation Front, Yokocola en Crustenunie. Op vrijdag zijn er in de Multipleks, het kraakpand naast het station, optredens van de Britse post-punkband The Membranes (met Steve Hanley van The Fall op bas), Repetitor en Las Kellies. Op zaterdag, wederom in de Multipleks, zijn er optredens van Rooie Waas, Hunter Complex, Bhava en Yes...PinkPink. Dagkaarten kosten 5 euro, een passe partout 13,50 euro.
 
In de SuperMarkt kun je vrijdag 16 mei naar Haagse Incrowd, een typisch Haags feestje. ‘Ons kent ons’, maar dan voor iedereen. Optredens zijn er van Atlantic Attraction, Neighbour Neighbour en Project Bongo. Tussen en na de sets draaien andere Haagse acts de platen die voor hen een eeuwige inspirerende feestfactor zijn. Zo zullen onder andere Woot en Prinsenkind een dj-set doen. Om het feest compleet te maken zullen acht Haagse bands het tegen elkaar opnemen in een heus ‘bier-pong-band toernooi’. De avond begint om 22.00 uur (20.30 uur deur open) en de entree is gratis.
 
De Haagse poprockband Cookie and the Crunch presenteert zaterdag 17 mei een nieuwe EP, getiteld ‘Dragon’. Het is de tweede EP na het in 2011 verschenen ‘Give Me Fire’. De officiële presentatie vindt plaats in het Paardcafé. Het voorprogramma wordt verzorgd door de band Trip to Dover. De aanvang is 21.00 uur en de entree is gratis.
 
In Paard van Troje vindt zaterdag 17 mei de zesde editie van Symphonic Junction plaats waarvoor het klassieke Residentie Orkest en het poppodium de handen ineen slaan. Tijdens deze editie zoeken topdirigent André de Ridder en de Amerikaanse zangeres Shara Worden (My Brightest Diamond) de grenzen tussen alternatieve pop en klassiek op. Een combinatie op het podium die veel onverwachts voorspelt; een dirigent die bekend staat om zijn gewaagde wijze van dirigeren en een zangeres uit Detroit die doet denken aan zowel Edith Piaf als Martha Graham. Op 17 mei staat ze voor het eerst samen met het Residentie Orkest op het podium. Het concert begint om 21.00 uur (20.00 uur deuren open) en de entree is 17,50 euro (excl. servicekosten).
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag