3voor12 Den Haag weekendagenda (week 16) 3voor12 Den Haag weekendagenda (week 16)

Alle tips voor een muzikaal weekend

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag weekendagenda (week 16)

Alle tips voor een muzikaal weekend

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het is Goede Vrijdag, en dat betekent een lekker lang Paasweekend voor de boeg. Qua weer wordt het wisselvallig, maar qua muzikale invulling gelukkig niet. De komende dagen staan vol van muzikaal vertier. Vanavond gaat het Paasweekend van start met de tweede editie van De Kopieermachine met Motown als thema. Zaterdag komt de Herman Brood Academie langs met een aantal talentvolle acts, zondag is er een speciale Poezenclub en maandag is er een punkavond in Musicon.

Tijdens De Kopieermachine verzamelen Laura Nijhuijs en Detlef Villerius per editie een paar muzikale kornuiten om hiermee een specifiek genre te lijf te gaan. In de SuperMarkt vliegen tijdens de tweede editie op vrijdag 18 april de motown classics je om de oren. Dit doet het tweetal met muzikale vrienden uit bands als Small Time Crooks, The Indien, Splendid, Soul Sister Dance Revolution, Convoi Exeptional, Secret Rendezvous en Willem Treur Trio. Mik Adrian verzorgt het voorprogramma. De aanvang is 21.00 uur, 5 euro entree.
 
De in Utrecht gevestigde Herman Brood Academie tourt momenteel door het land met een bataljon aan van deze muziekschool afkomstig talent. Zaterdag 19 april doet de tour het Haagse Paardcafé aan. Singer-songwriter Emil Landman is te zien tijdens alle shows, aangevuld met een wisselende selectie acts van de academie. In het Paardcafé staan de indiepopformatie Rondé en poprockband The Brahms op het programma. De avond gaat om 20.00 uur van start en de entree is gratis.
 
Het Haagse collectief Kinderen van Den Haag heeft op Eerste Paasdag, zondag 20 april, weer een mooi feestje in petto. In Kim Holland’s Club Live is er een nieuwe editie van Poezenclub. Een intiem feestje waar maar 200 kaarten voor verkrijgbaar zijn met zowel dj-sets als live acts. Op het programma staan Willie Wartaal, Cream, Lee Stuart, ACA Soundsystem, KVDH DJ-Team en natuurlijk Kim Holland zelf. Exclusief en lekker stout met fishnet als dresscode. Dat is nog eens wat anders dan eieren zoeken. De aanvang is 23.00 uur, entree 15 euro (10 euro vvk).
 
Van Club Live is het maar een kleine stap naar Paaspunk in Musicon. Hier kun je het laatste Paasontbijt-vet van je lichaam af moshen. Op maandag 21 april, Tweede Paasdag, staat onder andere de Haagse punktrots Drunktank op het programma. De band vierde onlangs nog haar 10-jarig jubileum en houdt het nog lang niet voor gezien. Ook op het programma staan Revenge of the Psychotronic Man, The Drive By Vendettas en MXRCXL. Het gitaargeweld barst om 20.00 uur los en je kunt los voor slechts 6,30 euro (4 euro vvk).
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag