3voor12 Den Haag weekendagenda (week 15) 3voor12 Den Haag weekendagenda (week 15)

Alle tips voor een muzikaal weekend

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag weekendagenda (week 15)

Alle tips voor een muzikaal weekend

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Er staat ons weer een mooi weekend te wachten. Niet alleen qua weer, maar qua muzikale invulling. Zo staat het weekend onder andere in het teken van de eerste voorrondes van Global Battle of the Bands. In PIP kun je naar de lancering van techno platform District25 en in lunchroom Blij laat Camiel Meiresonne (Soul Sister Dance Revolution) zich van een andere kant zien. Het weekend kun je afsluiten met de albumpresentatie van Livin’ Blues Xperience.

Op vrijdag 11 april gaat de strijd om een plek op het hoofdpodium van Parkpop en deelname aan de wereldfinale van Global Battle of the Bands van start. De eerste voorronde vindt plaats in het HPC Café met optredens van B Sharp, JARA, Mutt Dog County en The Return Of The Walkman. Een dag later vindt al meteen de tweede voorronde plaats in Musicon. Dan gaan Eve's Fall, Mama Franko, NiCad en Red Light Babies de strijd met elkaar aan. Per avond gaat er één act door naar de halve finale op vrijdag 2 mei in de SuperMarkt. De voorrondes gaan om 20.30 uur van start en zijn gratis toegankelijk.
 
In lunchroom Blij aan de Dunne Bierkade kun je op zaterdag 2 april terecht voor BinnensteBuiten. Hier vertelt Camiel Meiresonne, bandlid van Soul Sister Dance Revolution, over zijn inspiraties, dromen en muzikale achtergrond. In een speels gesprek met de host moet duidelijk worden wat voor mens er achter de artiest schuilt en wat deze twee rollen met elkaar verbindt. Daarnaast laat Meiresonne voor het eerst muziek horen van zijn soloproject. De aanvang is 20.00 uur, tickets kosten 8 euro.
 
In PIP vindt zaterdag 12 april The Crave plaats, het lanceringsfeest van het nieuwe techno platform District25. Onder dit platform worden de komende zomer verschillende concepten gelanceerd waarbij de focus ligt op dynamische en opzwepende techno. Hieronder vallen een maandelijks strandconcept in de Karavaan, een after concept van het Zwarte Pad (tien zondagen), Huize Tech  Café en The Crave. Aanstaande zaterdag verzorgen Juan Sanchez en Sandrien allebei een drie uur durende set. Daarnaast staan onder andere ook Mixso Curls, Nixxon en Secunda op het programma. Kaarten kosten 10 euro en de aanvang is 23.00 uur.
 
Op zondag 13 april presenteert Livin’ Blues Experience haar nieuwe album ‘Alive And Kickin’’. Het album is een verzameling van verschillende registraties van concerten door heel Nederland. De eerste recensies zijn zeer lovend. De officiële presentatie vindt plaats in Mary's Music Club te Leidschendam. Bas Paardekooper and the Blew Crue verzorgt tijdens de presentatie het voorprogramma. De presentatie begint om17.00 uur. De entree is gratis bij reservering via lbxexperience@gmail.com, kaarten aan de deur kosten 10 euro.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag