Gers Pardoel gaat een feestje bouwen op Parkpop

“Ik hoef niet internationaal door te breken”

Farah Coppola ,

Gers Pardoel werd in 2009 in Nederland en Vlaanderen bekend vanwege zijn succesvolle samenwerking met The Opposites op de single ‘Broodje bakpao’. Zijn debuutalbum ‘Deze Wereld Is Van Jou’ werd uitgebracht in november 2011 en haalde platina op 28 mei 2012. Ook kennen we hem allemaal van zijn nummer 1-hit ‘Ik neem je mee’. Gers is de man die hiphop met een zachte ‘G’ heeft teruggebracht en is dit jaar ook een van de hoofdacts op Parkpop.

Voordat Gers zo bekend werd met zijn debuutalbum was hij al tien jaar bezig met teksten schrijven en beats maken. “Het heeft tijd nodig voordat je dat kunt en ik stak er heel veel tijd in. Ik rapte vroeger altijd over tracks van andere rappers heen zoals Eminem en zo ben ik begonnen met schrijven.”
 
Gers begon na zijn eerste album meteen met nieuwe nummers schrijven en vanaf vandaag is dan ook zijn nieuwe album ‘De Toekomst Is Van Ons’ uit. Helemaal vers dus, want het laatste nummer is pas twee maanden geleden geschreven. De meeste tracks zijn door Gers zelf geschreven, maar aan de single ‘Louise’ hebben onder andere ook Sef en Winne meegewerkt. Bestaat er echt een Louise? “Er bestaat wel degelijk een Louise”, zegt Gers, “het nummer gaat over een jongen die denkt dat als hij de loterij wint, hij haar kan krijgen. Maar dan zie je in de videoclip dat het daar uiteindelijk niet om gaat.”
 
Vanavond, 23 mei, wordt er een feestje gebouwd tijdens de releaseparty van zijn nieuwe album in Tilburg. “We spelen zowel oude als nieuwe nummers om het nieuwe album te presenteren.” Het debuutalbum van Gers Pardoel was een enorm succes, maar druk dat ook zijn tweede album het ook zo goed moet doen, voelt Pardoel niet. “Ik maak muziek voor mezelf en voor de mensen die ernaar willen luisteren. Het succes van het eerste album was mooi, en bij dit album heb ik dezelfde verwachtingen.”
 
Zelf heeft Gers niet zoveel tijd om naar festivals te gaan, maar op Parkpop gaat hij een echt feestje bouwen. “We gaan de mensen een gezellige show geven”, aldus Gers. Een echt ritueel voordat hij het podium opgaat heeft Gers niet want hij is nooit echt zenuwachtig. “Voorheen nam ik een drankje van tevoren, maar nu niet meer. Ik ben niet zo zenuwachtig. Als ik echt zenuwachtig zou zijn, zou ik er niet van kunnen genieten en ik moet het ook leuk hebben toch?” In de toekomst zal Gers wat meer muziek willen produceren voor anderen artiesten. Hij legt de lat meteen hoog en zou graag iets voor Rihanna willen produceren. “Ik hoef als Gers Pardoel niet internationaal door te breken, maar misschien ooit als producer of beatmaker.”