Dudettes kunnen niet wachten om te openen op Parkpop

“De energie is altijd aanwezig en dat is onze sterkste punt”

Farah Coppola ,

Eén van de acts die Parkpop mag openen is Dudettes. Het drietal is inmiddels zes jaar bezig met muziek maken en het openen van een groot festival is voor hen een kans waar ze dankbaar gebruik van maken om ervoor te zorgen dat meer mensen de band leren kennen. De single 'Yes' is net uit, en zal hoogst waarschijnlijk ook gespeeld gaan worden tijdens Parkpop.

De Dudettes is een pop-/rockformatie die wordt aangevoerd door Cynthia (gitaar), Ingrid (drums) en frontvrouw Zjoly (lead vocals). Ze maakten in 2012 een verpletterende indruk op Eurosonic/Noorderslag tijdens een sessie met bassist Jurgen Hakkeling. Als gevolg van dit drukbezochte optreden wordt de band door vele festivals geboekt. Ook verzorgden ze het voorprogramma van de legendarische rockband de Golden Earring, waarvan de beelden gebruikt werden voor de videoclip van ‘Flinger’.
 
Debuutalbum ‘Subconscious’ ziet op 18 oktober 2013 het levenslicht en is geproduceerd in samenwerking met Martin Beusker in de Utrechtse Mailmen Studio. Met de single ‘Make it Loud’ worden ze bekroond door 3FM tot ‘Serious Talent’.
Het begon allemaal met een stageproject, maar na drie maanden beseften ze dat dit meer dan een stage was. Zes jaar later zijn de Dudettes nog steeds bij elkaar en weten ze zekere dat muziek maken hun leven is. Ze zijn op dit moment druk bezig met het schrijven voor het nieuwe album. “Zjoly en Cynthia beginnen vaak met opzetjes en ik ben vaak de helicopter die na komt vliegen. Zjoly doet vooral de teksten en Cynthia doet vooral melodie en akkoorden” leggen ze uit.

De dames zijn erg enthousiast over de nieuwe single ‘Yes’. “Het is een swingend, vrolijk nummer met een beetje U2 achtige invloeden. Yes is eigenlijk voor iedereen. Het gaat over een liefde, in dit geval dat degene jou accepteert zoals je bent. Dat wil denk ik iedereen, vrijheid om jezelf te kunnen zijn” zegt frontvrouw Zjoly.

Dat ze mogen openen op Parkpop vinden ze heel spannend en ook een beetje eng eigenlijk. “Het huis was te klein toen we het hoorden. Er zijn genoeg mensen die de Dudettes niet kennen en dat je dat zo’n kans krijgt is echt top”. Wat we kunnen verwachten van het optreden is “De Dudettes zoals ze zijn”. En wat is dat dan precies? “Een stukje rock, maar ook andere muziek invloeden die we zelf mooi vinden zoals dance, soul en pop. En een vleugje Dudettes natuurlijk. Het belangrijkste is dat het publiek geniet”.

Een echt ritueel voordat ze het podium op moeten hebben deze rockchicks niet. “We moeten elkaar wel even moed inspreken voordat we opgaan, maar vooral zorgen dat we goed in ons vel zitten. De energie moet hoog zijn zodat het tijdens het optreden allemaal eruit kan knallen” legt Ingrid uit.

Gaan we nog veel van deze pop-/rockband horen? “Over 10 jaar zijn de Dudettes nog steeds gelukkig met elkaar, misschien hebben we dan een akoestische toer gedaan in theatherzalen, meer grote festivals, meer albums. Naar het buitenland staat ook zeker op ons lijstje, maar het belangrijkst is gewoon plezier!”.