Inschrijving Global Battle of the Bands van start

Haagse bands gezocht voor internationale bandwedstrijd

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Ook in 2014 kunnen Haagse bands zich inschrijven voor Global Battle of the Bands (GBOB), de internationale bandcontest die in Nederland door DUCOS (Parkpop) wordt georganiseerd. De Nederlandse winnaar staat op zondag 29 juni op het hoofdpodium van Parkpop en gaat naar de internationale finale. Daarnaast maken de Haagse bands ook nog kans op het Haags Podium van Parkpop. Het Haagse traject van GBOB wordt georganiseerd in samenwerking met het Haags Pop Centrum en Musicon.

GBOB is de grootste internationale bandcontest voor bands in de wereld en wordt in zo’n twintig landen georganiseerd. De landelijke finalisten komen strijden in februari 2015 om de titel Best New Band in the World, met een hoofdprijs bestaande uit; een albumopname met een internationale producer, een videoclip, een contract met GBOB Music en een internationaal promotiepakket. In 2014 was The Cosmic Carnival namens Nederland vertegenwoordigd in de wereldfinale van GBOB in Chiang Mai (Thailand). De Rotterdammers wisten de zevende plek te bemachtigen.
 
Inschrijven voor Global Battle of the Bands
De inschrijving voor GBOB is vanaf nu geopend. Inschrijven kan tot en met dinsdag 1 april. Er is plaats voor zestien deelnemende bands in de voorrondes op vrijdag 11, zaterdag 12, vrijdag 18 en zaterdag 19 april in Musicon en het HPC Café. Per voorronde wordt één winnaar geselecteerd die doorgaat naar de halve finale op vrijdag 2 mei in de SuperMarkt. Ook deelt de organisatie een wildcard uit aan een van de deelnemers aan de voorrondes. Vanuit de halve finale gaan er twee bands door naar de finale (medio juni), waarbij de bands kans maken op zowel een plek op het hoofdpodium als op het Haags Podium op Parkpop. De winnaar van de nationale finale (waarin ook bands uit andere regio's staan) staat op het hoofdpodium van Parkpop. Als dat een Haagse act is, staat de andere Haagse finalist op het Haags Podium. Zo niet, dan selecteert de jury één van de twee Haagse acts.
 
De voorwaarden voor deelname aan GBOB zijn te vinden op de websites van het Haags Pop Centrum en Musicon. Hier kan ook het inschrijvingsformulier worden ingevuld.