Langweiligkeit Tempel sluit definitief de deuren

Pand op Binckhorst per 1 april gesloten

Redactie 3voor12 Den Haag ,

De Langweiligkeit Tempel op de Binckhorst moet definitief de deuren sluiten. Eind vorig jaar kreeg Langweiligkeit al van de Gemeente Den Haag te horen dat de huurovereenkomst werd opgezegd en dat er ook geen vervangende locatie zou worden aangeboden. Per 1 april houdt de Tempel op te bestaan. Matty Ros van Langweiligkeit: ”We kijken terug op een fantastische tijd die we nooit zullen vergeten.”

Het nieuws over de sluiting is bekend gemaakt via de Facebook pagina van Langweiligkeit. “Het doek is gevallen, de koek is op, de rivier is opgedroogd. Per 1 april is de Langweiligkeit Tempel niet meer. Iedereen die ons heeft geholpen, heeft opgetreden, plaatjes gedraaid, een feestje heeft gegeven, genoten, gecreëerd en erbij was heel erg bedankt. Wij bedanken expliciet Peter Bos (Haagse Stadspartij) en David Rietveld (GroenLinks) voor hun inzet en steun. Jullie waren geweldig! Wij gaan absoluut verder met het creëren van moois, alleen heeft de liefde en de vrijheid helaas moeten zwichten voor de bureaucratie en kunnen wij geen mooie plek meer delen met anderen. Jullie zullen je heil ergens anders moeten gaan zoeken, of beter nog, de fakkel overnemen en zelf mooie, vrije plekken uit de grond stampen. Het liefst massaal. Het was een uitputtende strijd met een droevige afloop, maar we zijn ook opgelucht dat hij gestreden is. Wij gaan onze liefde in de muziek en kunst storten.”

Danny Akker en Anko Fekkes maakten eind vorig jaar een mooie documentaire over de Langweiligkeit Tempel, waar binnenkort nog een tweede deel van verschijnt. Bekijk hieronder het eerste deel.

Matty, Winnie en Stinkie from Danny Akker on Vimeo.