Festivalkriebels 2014: Programma ZOMERfestival Delft compleet

Negende editie op 23, 24 en 25 mei

Redactie 3voor12 Den Haag ,

ZOMERfestival Delft gaat dit jaar verhuizen. De locatie van de negende editie is niet op het terrein van de TU Delft, maar in het gebied tussen het Bastiaansplein, de Botanische Tuin, de Kanaalweg en het Science Centre, aan de oevers van de Schie. Ook duurt het festival dit jaar niet één maar drie dagen, van vrijdag 23 tot en met zondag 25 mei. Behalve muziek is er ook kunst, spoken word en veel ruimte voor technologie. Het volledige programma is inmiddels bekend.

20 mei: De Nederlandse hiphopformatie Great Minds is dit jaar een van de hoofdacts van het festival. Het collectief bestaande uit Sticks, Jiggy Dje, Winne en producer Dr. Moon bracht in 2013 het titelloze debuutalbum uit dat door de critici bestempeld werd als hét hiphopalbum van het jaar. De Haagse rockband Taymir doet deze zomer meer dan veertig festivalshows en ZOMERfestival Delft is er daar één van. Vorig jaar deed Friends of the Family nog een akoestische sessie voor 3voo12 Den Haag tijdens het festival, dit jaar staat de band op het reguliere programma. Voor de zaterdag zijn verder ook De Sluwe Vos presents Kontra live, Birth of Joy, KiT, Digitzz, Pink Oculus, Typhoon, Sunday Sun, Eefje de Visser, Wonder, Joya Mooi, Akwasi, Maydien, PAUS, Shaking Godspeed, BlackBoxRed, Benny Rodrigues, Dominik Eulberg, Legyn (Nygel Hearo) en Krashna Slavic Concerts bevestigd. Op vrijdag gaat het festival van start met Solar Bell en Rolling Beat Machine. Op zondag sluit het festival ’s middags af met The Wheel of F-Tunes, Lovers’ Lane, Afternoon in Paris en Qui?Oui.

18 maart: De Nijmeegse rockers van De Staat staan dit jaar op het hoofdpodium op het Festiveld. De band bracht vorig jaar het derde album ‘I_CON’ uit en is genomineerd voor maar liefst drie 3FM Awards in de categorieën ‘Beste Band’, ‘Beste Artiest Rock’ en ‘Beste Album’. Ook Chef’Special is dit jaar genomineerd voor een 3FM Award, in de categorie ‘Beste Live Act’, en te zien op het ZOMERfestival. Onlangs kwam het tweede album ’Passing Through’ van de Haarlemse formatie uit en met de eerste single hiervan ‘In your arms’, heeft de band momenteel een grote hit. Singer-songwriter Maaike Oubouter, runner-up in het tweede seizoen van De Beste Singer-songwriter van Nederland, treedt op in de Botanische Tuin en Secret Cinema en Gabriel Ananda zijn te zien op de Dance Stage.