Festivalkriebels 2014: Bløf hoofdact op Westlandse Cross

Tweedaags festival ter ere van 10-jarig jubileum Gemeente Westland

Redactie 3voor12 Den Haag ,

De Gemeente Westland bestaat 10 jaar en dat wordt van 19 tot en met 21 juni groots gevierd. Onderdeel van het jubileum is de Westlandse Cross dat op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni plaats vindt aan de Zandheullaan in Honselersdijk. De Westlandse Cross biedt een combinatie van muziek, theater, sport en spektakel. Alles is niet-gemotoriseerd, duurzaam en dus groen. Deze week heeft de organisatie de hoofdact bekend gemaakt. Ook zijn veel van de optredende Westlandse acts bekend. De kaartverkoop start zaterdag 5 april.

26 maart: De Zeeuwse formatie Bløf is de hoofdact op de vrijdagavond van de Westlandse Cross. De Nederlandstalige popband werd in 1992 opgericht en brak in 1998 definitief door met de single ‘Liefs uit Londen’. Inmiddels wist de band met zo’n 40 singles de hitlijsten te bereiken waarvan 'Alles is liefde', 'Aanzoek zonder ringen' en 'Holiday in Spain' (met Counting Crows) de meest succesvolle zijn. Op zondag zijn er vanaf 10.00 uur optredens van verschillende Westlandse bands. Hier zullen in ieder geval TUNE en 0900-VIKTOR optreden. B Sharp, ook al te zien op de zaterdag, zal zondagochtend een tweede optreden geven. Vanaf 13.00 uur is er Westland Muziekland met optredens van Glennis Grace, Xander de Buisonjé, Frans Duijts, Djumbo en Gebroeders Ko.

18 februari: Op vrijdag 21 juni zijn er vanaf 18.00 uur optredens van de Haagse rockbands DI-RECT en B Sharp, de uit Delft afkomstige zanger VanVelzen en de Limburgse band Rowwen Hèze. De hoofdact van de vrijdag is nog niet bekend gemaakt, maar is volgens de organisatie ‘de beste band van Nederland’. Het programma wordt afgesloten met een vuurwerkshow. Op zondag is er vanaf 10.00 uur een programma met Westlandse bands, gevolgd door Nederland Muziekland. De middag wordt afgesloten door de Westlandse trots Kromme Jongens, de band waar onlangs ook een musical van is gemaakt. Het festival is gratis toegankelijk.