Festivalkriebels 2014: Programma Waterpop compleet

37e editie op zaterdag 9 augustus

Redactie 3voor12 Den Haag ,

In het Wateringse Hofpark kun je op zaterdag 9 augustus terecht voor alweer de 37e editie van Waterpop. Het festival biedt jaarlijks een uitgebreid muziekprogramma, straattheater en een fijne kinderhoek voor de jeugdige bezoekers. Het gratis toegankelijke festival had met onder andere Great Minds, Yes Sir Boss en Wooden Saints het eerste deel van het programma al bekend gemaakt, maar nu is ook de rest van het programma naar buiten gebracht.

19 mei: De Amerikaanse grunge/powerpopband The Posies draait al sinds 1987 mee en kreeg vooral begin jaren ’90 grote bekendheid met hits als ‘Golden blunders’ en ‘Dream all day’. De band bracht tot nu toe zeven studioalbums uit waarvan ‘Blood/Candy’ uit 2010 de meest recente is. “Sixties gagagerock 'n roll-revue in Moulin Rouge-sfeer”, zo omschreef 3voor12 The Hypotic Eye na het optreden op Eurosonic dit jaar. De Britse band tourde vorig jaar met The Strypes en scoorde met ‘Satisfaction’ een bescheiden hit. De Belgische formatie Diablo Blvd combineert rock met metal waarbij invloeden van The Cult en Guns N’ Roses hoorbaar zijn. Hunting The Robot uit Eindhoven maakt, zoals de band het zelf noemt, groovy afro indie rock. Eerder dit jaar kwam debuutalbum ‘Celebration Moderation’ uit en gaf de band een goed ontvangen optreden op Noorderslag. Het festival wordt geopend door Samba Salad, speciaal voor de jonge bezoekers van Waterpop.

14 mei: Afgelopen weekend wist Andere Koek! in Nederland Drie in Wateringen de finale van Waterproof te winnen. De achtkoppige skaband uit Delft wist daarbij de bands Rocksville, Mutt Dog County en Variscythe achter zich te laten. De organisatie prees daarbij vooral de originaliteit en het enthousiasme van de band. De humorvolle Nederlandstalige ska-nummers deden volgens de jury verlangen naar een warme zomer, vooral dankzij de drie enthousiaste blazers. Andere Koek! mag met het winnen van Waterproof de 37e editie van Waterpop openen.

30 april: Eén van de hoogtepunten van Lowlands afgelopen jaar was het optreden van Great Minds. Het hiphopcollectief bestaande uit Sticks, Jiggy Dje, Winne en producer Dr. Moon bracht in 2013 het titelloze debuutalbum uit dat door de critici bestempeld werd als hét hiphopalbum van het jaar. De zeskoppige formatie uit Bristol (UK) Yes Sir Boss is een vrolijke, opzwepende pop-/skaband en een genot voor degenen die van een feestje houden. De band was bovendien de eerste band die tekende bij Stone’d Records, het platenlabel van Joss Stone. Het eveneens Engelse Heymoonshaker, bestaand uit twee voormalig straatmuzikanten, maakt een mix van blues en beatboxing met vooral een vet en rauw geluid. Mooie folk-/indiepop is er van Wooden Saints, het collectief uit Utrecht met een groot scala aan al dan niet bekende artiesten en muzikanten uit andere formaties. De vijf dames van Bells of Youth presenteerde onlangs debuutalbum ‘BoY’ in een uitverkocht Paradiso en werd benoemd tot 3FM Serious Talent. Met een mix van folk en pop wist het vijftal al menig luisterend oor te bekoren. Met de Amsterdamse garagerockers van Apneu is de eerste lijst met bevestigingen compleet.