Festivalkriebels 2014: Marike Jager, Woot en Prinsenkind op Stukafest Den Haag

Tweede editie op donderdag 13 februari

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het landelijke studentenkamerfestival Stukafest doet op donderdag 13 februari voor de tweede keer Den Haag aan. Ook dit jaar heeft het festival een paar bijzonder studentikoze adresjes weten te strikken waar je bijzondere acts kunt gaan zien, vijftien in totaal. Op het programma niet alleen muziek maar ook theater, cabaret, literatuur en beeldende kunst. Het programma, met onder andere Marike Jager, Woot, Mama Franko en Prinsenkind is bekend.

Singer-songwriter Marike Jager is een van de acts op het muziekprogramma dit jaar. De Amersfoortse bracht tot nu toe drie albums uit waarvan ‘Here Comes The Night’ uit 2011 de meest recente is. Ook de psychedelische bluesrockers van Woot zijn van de partij. De winnaars van de Grote Prijs van Nederland brachten vorig jaar de EP ‘Son Of A’ uit en werkt momenteel aan nieuw materiaal. Nik van den Berg aka Prinsenkind bracht op 1 januari zijn tweede EP ‘Dansen Door De Duisternis’ uit. Samen met wederhelft San Holo kun je een flinke dosis beats en scherpe teksten verwachten. De Rotterdamse rockband The Cosmic Carnival en afrobeat/balkangezelschap Mama Franko uit Delft maken het muziekprogramma in de studentenkamers compleet. Theater is er van Firma Mes, poëzie en literatuur met Willem Thies en Propria Cures, caberet met Lisande Herder, Fabian Fransicus en Sander van de Pavert (LuckyTV) en het beeldende kunst programma bestaat uit Neeltje Meerman, Erik Flohr, Senself en Dauwart: Floris Duijvestijn. Alle acts doen drie optredens verdeeld over drie rondes.

Voorafgaand aan het festival is er de Stukahap in het Theater aan het Spui, waar Ingrid van Engelshoven, wethouder van onderwijs, het festival officieel zal openen. Ook is er een optreden van Ill Skill Squad. In de SuperMarkt is er een afterparty met DJ Mees Dierdorp, Boehmer en Project Bongo. Deelnemen aan dit festival betekent dat je kriskras door de stad reist waarbij je zelf het programma samenstelt. Iedere bezoeker kan op een avond drie optredens bezoeken. De kaarten per optreden kosten 5 euro. Een passe-partout kost 20 euro waarmee je niet alleen drie rondes kunt bezoeken, maar ook de Stukahap en de afterparty. De kaartverkoop start maandag 13 januari. Kijk voor meer informatie op de website van Stukafest.