Festivalkriebels 2014: Nieuw winters buitenfestival Sneeuwpop in Hofpark

Programma compleet

Redactie 3voor12 Den Haag ,

De Haagse regio is weer een festival rijker. Dit keer echter geen zomerfestival, maar een heus winters buitenfestival. Sneeuwpop vindt op zaterdag 25 januari voor het eerst plaats in het Hofpark in Wateringen, tevens de locatie van Waterpop. Het festival duurt van 14.00 tot 20.00 uur en is gratis toegankelijk. Op het programma een mix van lokaal en nationaal talent. Het volledige programma is inmiddels bekend gemaakt.

20 december: De Rotterdamse singer-songwriter Mark Lotterman doet muzikaal denken aan Nick Cave en Tom Waits. Zijn verhalen zijn banaal, ontroerend, komisch en triest. Mark tourde eerder door Canada, Duitsland, Luxemburg en het Verenigd Koninkrijk. Ook stond hij al eens in De Wereld Draait Door. Uit het Westland komt de vijfkoppige funkrockband TUNE. De band stond al op Waterpop en is dus bekend met het Hofpark. Begin 2014 verschijnt er een EP van de band. Ook te zien op Sneeuwpop is de rockcoverband Red Label, bestaande uit Danny Zalm (zang/gitaar), Fred Hendriks (gitaar), Marcel van Deursen  (bas) en Robin Alderliesten (drums). Tot slot is ook Robbie van der Scheer toegevoegd aan het programma. De zanger (Lethal Attack, BrainTrust, Slemmer, Brutal Bastards) speelt tijdens Sneeuwpop een gevarieerde setlist met akoestische rockcovers.

27 november: De Haagse punkrockband Fexet speelde al in België, Duitsland, Noorwegen en Frankrijk en verzorgde het voorprogramma voor NOFX en The Bouncing Souls. Het viertal haalt haar inspiratie voor de melodische punkrocksongs bij stijlgenoten als Rise Against, The Flatliners, Hot Water Music en ook NOFX. De Westlandse coverband Meuk! bestaat uit leden van bands als Gemstone, Crawling Back, Itchy Eyes, BrainTrust en Cubalane Cowboys. De band speelt herkenbare popsongs uit de jaren ’80 en ’90 met hier en daar een vleugje rock. Daan Dekker brengt tijdens Sneeuwpop de nummers van Johnny Cash ten gehore.