Festivalkriebels 2014: Complete line-up Schippop bekend

Zaterdag 14 juni in Schipluiden

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het in Schipluiden gevestigde festival Schippop vindt dit jaar voor de zestiende keer plaats. Op het evenemententerrein Tiendweg kun je op zaterdag 14 juni weer een gevarieerd programma verwachten. Op het programma staat zowel jong lokaal talent als gevestigde namen. Dit weekend is het volledige programma bekend gemaakt.

19 mei: Schippop wordt dit jaar afgesloten door het Leidse dj- en producerstrio Kraak & Smaak. De formatie, live met complete band, maakt een elektronische mix van funk, soul en jazz en scoorde hits met 'Call up to heaven' en 'Squeeze me'. Eind vorig jaar verscheen het nieuwe album ‘Chrome Waves’. Ook de Arnhemse formatie Krach is van de partij. In april verscheen het tweede album van de band, 'Last Time I Checked This Was My House'. Het programma wordt gecompleteerd door de Zeeuwse singer-songwriter Eveline Vroonland. Eerder dit jaar bracht Vroonland haar eerste EP uit. Het daarvan afkomstige ‘Safe & sound’ werd meteen opgepikt, met een optreden in De Wereld Draait Door en de benoeming tot 3FM Serious Talent als gevolg.

27 maart: De Engelse band Revere bevindt zich in het muzikale midden tussen Muse en Arcade Fire. De energieke band heeft een uitstekende live reputatie en het vorig jaar verschenen tweede album ‘My Mirror / Your Target’ kreeg zeer lovende recensies. Zangeres Pink Oculus (Esperanzah Denswil uit Amsterdam) kun je kennen van Re:Freshed Orchestra. Als soloartiest staat ze voor een eclectische mix van hiphop, jazz en soul. Vorig jaar bracht ze haar eerste single ‘Sweat’ uit waarmee ze tot Serious Talent werd benoemd. Logue is de Rotterdamse indiepopband rondom songwriter Sjoerd van Heumen, die solo al het voorprogramma van Moss en Jacco Gardner verzorgde. Muzikaal wordt de band geïnspireerd door bands als City & Colour, Editors en White Lies.

4 maart: Het ziet er naar uit dat we Kern Koppen veelvuldig tegen gaan komen dit festivalseizoen. Na Aangeschoten Wild en Schollenpop is Schippop al het derde festival dat de komst van de Haagse hiphopformatie bevestigd. Onlangs rondde de band het ‘Vier Seizoenen’-project af wat de band al de benoeming tot 3FM Serious Talent opleverde. Singles ‘Ruimte weer’ en ‘Vliegen zonder vleugels’ waren de meest succesvolle singles van de vier op de seizoenen geïnspireerde EP’s. Ook Friends of the Family is dit seizoen op verschillende festivals te zien. Eerder werd Bevrijdingsfestival Den Haag al bevestigd en daar wordt Schippop nu aan toegevoegd. Het Haagse indiefolkcollectief is te vergelijken met acts als Mumford & Sons en Edward Sharpe & The Magnetic Zeros. Met hun rampestampende meezingfolk weten deze heren elk optreden weer tot een feestje te maken.