Festivalkriebels 2014: Programma Life I Live Festival compleet

Vierde editie op vrijdag 25 april

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het Life I Live Festival beleefd dit jaar haar vierde editie en vindt plaats op vrijdag 25 april, aan de vooravond van de eerste Koningsdag. Vanaf 19.00 uur zijn er tientallen optredens verdeeld over negen buitenpodia, elk met een eigen muzikaal thema. Het gratis toegankelijke festival biedt niet alleen ruimte aan nieuw regionaal talent, maar ook aan reeds gearriveerde (inter)nationale acts. Het volledige programma, inclusief dat van de Skooltainer, is inmiddels bekend gemaakt.

11 april: Ook de Skooltainer is dit jaar te vinden op het festival. Op dit podium vind je de beste schoolbands van Den Haag die gescout worden tijdens het culturele middelbare schoolfestival de Interscholaire. De bands die hier werden geselecteerd zijn 52Cards (Haganum), Siete Caminos (AC), Seed of Ayawaska (HML), High on Chromosomes (Maerlant) en The Hague Blues Orchestra (Sorghvliet). Daarnaast werd ook Death by Oxygen toegevoegd aan het programma. De band won onlangs de bandwedstrijd van het Haganum Festival. Het programma van de Skooltainer wordt afgesloten door twee bands van de Herman Brood Academie; indiepopformatie The Brahms en de psychedelische rockband The Gypsy Liars.

9 april: De eerste twee edities van het festival verzorgde Jam de la Crème het slotakkoord op het Spuiplein. Vorig jaar werd de overstap naar Theater aan het Spui gemaakt waar Jam de la Crème een urenlange jamsessie hield. Dit jaar een vervolg aan deze dampende clubavond. De aftrap in de foyer van Theater aan het Spui wordt gegeven door de mannen van Kern Koppen. De Haagse hiphopformatie bracht afgelopen jaar vier EP's uit onder de naam 'De Vier Seizoenen van Kern Koppen'.
 

25 maart: Het Haarlemse duo Baskerville maakt een fijne mix van elektronica, dance, indie en pop. Vorig jaar verscheen het tweede album ‘Strongroom’ met gastbijdragen van Blaudzun, Torre Florim (De Staat) en Bombay Show Pig. De onberispelijke livereputatie maakte de heren eerder dit jaar nog waar op Noorderslag. Met het nieuwe album ‘Prisoner’ is het Leidse rocktrio Birth of Joy hard bezig de wereld te veroveren. De band is net terug uit Amerika (SXSW) en tourt momenteel door heel Europa. Monomyth bracht dit weekend het titelloze debuutalbum opnieuw uit. Met zijn hypnotiserende krautrock is dit een band om live niet te missen. De Haagse formatie Spider Rico maakt uit de bocht scheurende garagerock, wars van alle heersende trends. Vorig jaar had de band een korte wederopstanding, maar het optreden op Life I Live zou wel eens het allerlaatste ooit kunnen worden.

De Haagse poprockband Atlantic Attraction is dit jaar te zien op de Grote Markt. De afgelopen maanden bracht de band verschillende live video’s uit met nieuw materiaal. De Leidse bluesband Sugar Boy and the Sinners won vorig jaar de Dutch Blues Challenge waardoor de band in het mekka van de blues, Memphis, mocht optreden. Frontman Boy Vielvoye won onlangs ook nog een Dutch Blues Award voor Beste Harpist. De Haagse hiphopartiest Jon Tarifa is ook van de partij. In 2013 verscheen zijn debuutalbum ‘Free To Be’ waarvan de singles ‘So right’, ‘Focus’ en ‘Next to me’ veel airplay kregen. De Nederlands/Finse folkband Town of Saints is dit seizoen ook al op Schollenpop te zien en nu dus ook op Life I Live. Single ‘Carousel’ is de afgelopen maanden veelvuldig te horen geweest op 3FM. De Belgische rock ’n rollband The Baboons, de Rotterdamse indiepopformatie The Cosmic Carnival (winnaar Nederlandse finale Global Battle of the Bands) en funky dansconcept Supernatural maken de line-up compleet.

21 maart: De afgelopen dagen maakte het festival een aantal namen bekend via Facebook. Eén van de hoofdacts dit jaar is Moss. De Amsterdamse indierockband rondom singer-songwriter Marien Dorleijn bracht vorig maand haar vierde album ‘We Both Know The Rest Is Noise’ uit. Ook Jett Rebel komt 25 april naar Den Haag. De flamboyante zanger was in januari nog te zien op Noorderslag en scoorde met ‘Tonight’ een 3FM Megahit. In het voorjaar van 2013 verscheen zijn eerste EP 'Venus', onlangs gevolgd door ‘Mars’. Het podium op het Noordeinde wordt afgesloten door Maison du Malheur. De band vermengt jazz, blues, swing en rock’n roll tot een groovende en vooral dansbare mix. Op datzelfde podium op het Noordeinde is ook de Canadese blueszangeres Layla Zoe te zien. Haar stem wordt ook wel vergeleken met die van Beth Hart, Dana Fuchs of Janis Joplin. Eind vorig jaar verscheen haar meest recente album ‘The Lily’.

De Nederlandse popband Daryll-Ann, de formatie rond frontmannen Jelle Paulusma en Anne Soldaat, zal op het Life I Live Festival een van de weinige festivalshows van het jaar doen. Daryll-Ann kondigde vorig jaar, na een pauze van tien jaar, aan weer te gaan optreden. Eerder dit jaar was de band ook te zien tijdens Noorderslag in Groningen. De Haagse rockbad Taymir mag niet ontbreken dit jaar. De band bracht eind vorig jaar debuutalbum ‘Phosphene’ uit, werd verkozen tot Serious Talent, 3FM Album van de Week en is een van de twaalf acts die 3voor12 voor dit jaar tipt. Debuutsingle ’Aaaaah’ werd bovendien 3FM Megahit. Nog zo’n opkomend talent is de piepjonge rapster/zangeres Coely uit Antwerpen. Met haar krachtige stem en innemende persoonlijkheid windt dit natuurtalent het publiek moeiteloos om haar vinger. Michael Prins uit Haarlem stond het afgelopen jaar volop in de schijnwerpers nadat hij de tweede editie van het tv-programma De Beste Singer-songwriter van Nederland wist te winnen. The Skints zorgt voor een goede dosis ska en reggae en de blues is mede vertegenwoordigd met de Amerikaanse Andy Frasco. De Nederlandse talenten My Baby en The Silverfaces completeren het rijtje met eerste namen.