Festivalkriebels 2014: Programma Kaderock compleet

Negentiende editie op zaterdag 7 juni

Redactie 3voor12 Den Haag ,

In en rondom Musicon vindt op zaterdag 7 juni de negentiende editie van Kaderock plaats. Net als de afgelopen jaren vraagt het festival een kleine entreeprijs van 2,50 euro. Kinderen tot 16 jaar mogen wel gratis naar binnen. Dit jaar heeft het festival ook weer een derde podium, de THISSFest Singer-songwriter Stage. De organisatie van Kaderock heeft vandaag het volledige programma bekend gemaakt.

11 april: De Haags rockers van Soul Sister Dance Revolution brachten onlangs hun nieuwe single ‘Submarine’ uit en waren te zien op Festival Aangeschoten Wild en Ongetemd. Volgende halte is Kaderock. De vijf dames van Bells of Youth waren onlangs nog te zien op Club 3voor12 Den Haag. Debuutalbum ‘BOY’ staat vol mooie indiepop/folkliedjes. Voor de rockliefhebbers is er ook genoeg te beleven tijdens Kaderock met optredens van Elle Bandita, SubRockers, The Blues Junkies en The Black Veins. New wave is er met Laura Palmer en Midas zorgt voor een flinke dosis folkrock. De jonge poprockband Replayced mag namens Ready To Play het hoofdpodium openen. Pogo-a-Gogo en Norwegian Blue maken de line-up van het buiten- en binnenpodium compleet. Op de THISSFest Singer-songwriter Stage staan optredens van Naked, Tim Dawn, JARA, Writersday, Linda Kreuzen, Merlin John, Some Kind of Fire Rose, Hanneke Laura en Merlijn Nash op het programma.

15 maart: Dat Cesar Zuiderwijk en The Clarks weer te vinden zijn op het festival zal geen verrassing zijn. De formatie is al jaren een vaste waarde op het hoofdpodium aan het begin van de middag. Een andere act op het hoofdpodium is THE3rdMAN. Het rocktrio bestaande uit Jo de Roeck (zang/gitaar), Carlos Lake (bas/zang) en Richie Bleijenberg (drums/zang) is de komende tijd ook te zien als support act van Golden Earring. Ook de komst van Mehdi was al bekend, de jonge hiphopartiest won begin dit jaar de finale van Talent Event en daarmee onder andere een optreden op Kaderock. De punkliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan de meidenpunkband Cheap Thrills en voor de metalfans is er de melodische maar verschrikkelijk brute metal van Anatomy of I. De Amerikaanse zanger Rob Lamothe (Riverdogs), de Italiaanse glamrockband Giuda en de Haagse Van Halen tributeband Fan Halen maken de voorlopige lijst compleet.

Popgroup Olympics
Eén plek op het hoofdpodium blijft tot op de dag zelf onbezet. Deze is namelijk voor de winnaar van de Popgroup Olympics. Deze “parodie op een bandwedstrijd” bestaat uit vijf spelonderdelen, die allemaal losjes met muziek te maken hebben. Voor ieder onderdeel zijn punten te verdienen. Vier bands die aan het eind van de voorrondes het meeste punten hebben verzameld, spelen met elkaar een slotspel, tot één winnaar overblijft, die een halfuur podiumtijd krijgt. Vorig jaar werd Popgroup Olympics gewonnen door NiCad. Inschrijven kan hier.